Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Dragi građani i građanke za početak je važno istaknuti da je ova presuda nepravomoćna, te da je pred nama žalbeni postupak', izjavila je na izvanrednoj konferenciji za novinare premijerka Jadranka Kosor.


'Budući da je prvostupanjsko sudbeno Vijeće zaključilo da je hrvatsko vodstvo sudjelovalo u udruženom zločinačkom pothvatu, moram reći da je to za hrvatsku Vladu neprihvatljivo', rekla je premijerka.

Vezani članci Preblage kazne sudova - 3 Nižu se reakcije na presudu suda u Čakovcu, ali ovo nije jedina kazna koja je podigla prašinu u javnosti: "Nije dovoljno promijeniti samo sudstvo" Slika nije dostupna SAD: Poštujemo rad suda, okrenite se budućnosti

Dodala je kako će hrvatska Vlada kao i do sada činiti sve da poništi ovu prvostupanjsku presudu.

>> 'Zna li Haag da je Gotovina ranjenog suborca nosio na rukama?'

>> Skup potpore pretvorio se u veliki prosvjed

>> I lijevi i desni složni: Presuda je sramotna!

'Ima u životu pojedinaca i naroda nekih trenutaka koje je teško prihvatiti,  posebno su teški kada svom silinom osjećamo da su u suprotnosti s našim željama i očekivanjima. Naše stajalište o operaciji Oluja je jasna, to je bila legitimna akcija s ciljem oslobođenja teritorija', izjavila je premijerka Kosor.

Premijerka je istaknula kako zna da se sada svaka riječ iz Vlade pomno važe, kao i svaka reakcija. 'Međutim želim reći ono što osjeća svaki hrvatski građanin i građanka; 'Mi se istine ne bojimo'. Dodala je i kako je Hrvatska država vladavine prava koja poštuje sudske odluke i pravne procedure, te kako želi zahvaliti građanima i građankama Hrvatske koji su i u ovoj situaciji ostali dostojanstveni. 

Premijerka je najavila i kako je za posljepodne sazvala sjednicu Vlade na kojoj će se dogovoriti o slijedećim koracima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju