Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izložbe i konferencija

FOTO: Kosor s puškom na sajmu naoružanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka u ruci drži jurišnu pušku VHS koju proizvodi hrvatska tvrtka HS Produkt.

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je u Splitu prvu 'Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju - ASDA', međunarodni sajam vojne industrije, ističući kako svoje proizvode izlaže 100-tinjak izlagača iz 20-tak zemalja od kojih su 54 izlagača iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina" Međunarodni pčelarski sajam u Bjelovaru - 1 19. po redu Nikad veći sajam pčelara: "Oni su u prosjeku nešto starija populacija i vole doći vidjeti i isprobati"

'Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ASDA na kojoj je u splitskoj Spaladium areni predstavljena vojna oprema i naoružanje, održava se pod pokroviteljstvom Vlade RH i u organizaciji specijalizirane tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država. Otvarajući izložbu premijerka Kosor rekla je kako će hrvatska Vlada učiniti sve da ova izložba ubuduće postane tradicionalna.

'Važna dimenzija ove izložbe je njena okrenutost regiji te ćemo njome dati doprinos unaprjeđenju regionalnog dijaloga i regionalnoj stabilnosti i sigurnosti', istaknula je premijerka Kosor. Najavila je kako će se za vrijeme trodnevnog trajanja ove izložbe u Splitu voditi rasprave i o suvremenim NATO tehnologijama.

Ministar obrane RH Davor Božinović izjavio je kako je ponosan što se u Splitu i Hrvatskoj održava ova međunarodna izložba vojne opreme i naoružanja, koja je najveća u ovom dijelu Europe. 'Split se ovom izložbom uvrštava na svjetsku mapu središta industrije vojne opreme i naoružanja', rekao je ministar Božinović.

Održana vojna vježba

Na otvorenju izložbe održana je vježba u kojoj je pokazano združeno djelovanje Hrvatske ratne mornarice, Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i Bojne za specijalna djelovanja.

Pokazani su, među ostalim, postupci i procedura prilikom djelovanja Obalne straže u presretanju stranog broda koji prevozi sumnjiv teret u hrvatskim teritorijalnim vodama, pretres broda, djelovanje specijalnih snaga uz potporu iz zraka te operacije traganja i spašavanja. Program u Lori završio je nastupom akro-grupe HRZ-a i PZO-a 'Krila Oluje' koja je tom prigodom izvela manji dio svojega bogatog letačkog programa. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene