Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Kosor otkupila stan kao nositeljica stanarskog prava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti se očitovalo u vezi otkupa stana ministrice Jadranke Kosor ističući kako je nesporno da ona predmetni stan nije dobila kao državni dužnosnik, nego ga je otkupila kao nositeljica stanarskog prava, kao i svi ostali nositelji stanarskog prava.

Ministarstvo je također u potpunosti odbacilo "kao potpuno neistinite, uvredljive navode vezane uz navodne detalje životopisa potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor, poslane u obliku anonimnog cirkularnog e-mail pisma".

Pročitajte i ovo Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima

"Ovakav e-mail, kojim su na krajnje uvredljiv način iznesene
bezobzirne neistine, smatramo najobičnijim pokušajem diskreditacije potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor u izbornoj godini", ističu iz Ministarstva, napominjući kako se svi navodi mogu provjeriti i jasno utvrditi njihova neistinitost.

U priopćenju se navodi da je na temelju zamjene stana u Velikoj Gorici između Radio televizije Zagreb i stana u Zagrebu, u vlasništvu tadašnje JNA, 16. veljače 1990. sklopljen Ugovor o korištenju stana između bivše Vojne ustanove za upravljanje i održavanje stambenog fonda JNA Zagreb i nositelja stanarskog prava Ive Škopljanca, sa
članovima obiteljskog domaćinstva suprugom Jadrankom Kosor i sinom Lovrom Škopljancem, te je na taj način Jadranka Kosor stekla status sunositeljice stanarskog prava.

Po razvodu braka sa suprugom Ivom Škopljancem Jadranka Kosor je, uz suglasnost svog bivšeg supruga, a u skladu sa Zakonom o stambenim odnosima postala isključiva nositeljica stanarskog prava. 

Ona je kao nositeljica stanarskog prava otkupila stan u Zagrebu, na adresi Šeferova 4, u vlasništvu Republike Hrvatske i danog na upravljanje Ministarstvu obrane. 

Stan je otkupljen na temelju svih relevantnih tada važećih propisa - Odluke Ministarstva obrane donesene u skladu sa Zakonom o stambenim odnosima, Zakonom o najmu stanova i Odlukom o davanju ovlaštenja Ministarstvu obrane za upravljanje stanovima, garažama i poslovnim prostorom u vlasništvu Republike Hrvatske te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene