Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi Hrvatske i Srbije

Kosor: Očekujem da se Nikolić distancira od nekih svojih stavova iz prošlosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor rekla je kako nema problema s tim da srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić dođe u Zagreb, ali da se mora distancirati od nekih stajališta.

'Ja sam legalist, a Tomislav Nikolić je izabran voljom građana Srbije', rekla je Kosor za beogradski 'Blic', istaknuvši da za nju nije problem da on dođe u Hrvatsku te da se suradnja dvije zemlje poslije kraćeg zastoja nastavi.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Jadranka Kosor objava na društvenim mrežama Bivša čelnica HDZ-a "predstavila svoju listu za izbore": "Do pobjede!"

'Ipak, kao građanka Hrvatske, očekujem da se Nikolić distancira od nekih svojih stavova iz prošlosti', rekla je Kosor. Također je naglasila da je veoma važno nastaviti suradnju između Srbije i Hrvatske, jer su ove dvije zemlje, kao susjedi, upućene jedna na drugu.

>> Milanović pohvalio Jadranku Kosor!

'Koliko vidim, i nova vlast u Srbiji ima za cilj ulazak u EU. Mislim da vam mi tu mnogo možemo pomoći savjetima i našim iskustvom. Hrvatska je država koja je prošla kroz veoma teške pregovore, prva smo država koja je imala 35 poglavlja za pregovore, mjerila za otvaranje i zatvaranje tih poglavlja. Svi ti uvjeti bili su prvi put u slučaju Hrvatske. Ja sam i (vašem) bivšem premijeru Cvetkoviću rekla kako vam možemo pomoći da ne trošite vrijeme uzalud, već da vam ukažemo na ključne stvari', kazala je Kosor.

Istaknula je kako je važno shvatiti da je borba protiv korupcije i organiziranog kriminala zapravo borba za osnovna ljudska prava i poluga u jačanju gospodarstva.

>>Kosor: Izgleda da je premijer unaprijed odustao od ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović

'Kad god bih pričala s nekim stranim investitorima, svi su ukazivali na taj problem i rizike koje on nosi. Zato smo nastavili žestoko, donijeli smo strategiju i akcijski plan za nultu toleranciju prema korupciji', objasnila je bivša hrvatska premijerka.

Odgovarajući na opasku da je njena stranka optužena za najvišu korupciju, Kosor je rekla da 'borba ne smije stati ni pred čijim vratima' što je naročito važno za stranku koja je na vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene