Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Napravili smo puno posla'

Kosor: Nastavljamo raditi i nakon kraja pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska vlada će i nakon završetka pregovora nastaviti predano raditi na integraciji u EU', izjavila je hrvatska premijerka Jadranka Kosor obraćajući se sudionicima 13. sastanka Zajedničkog parlamentarnog odbora RH-EU u Dubrovniku.

'Nakon što završimo pregovore i dalje ćemo predano raditi, jer slijedi potpisivanje ugovora pa referendum i važno je biti spreman za posao koji nas čeka', naglasila je dodajući kako će Hrvatska biti dobar i pouzdan partner kao 28. članica EU.

'Nastavit ćemo proces u kojem smo donosili teške odluke i u čemu smo uspjeli i napravili dobar posao', kazala je predsjednica hrvatske vlade ističući da je Hrvatska napravila puno posla u borbi protiv korupcije i kriminala, na način da ta borba bude bez ograničenja, bez obzira na to o kome se radi.

Naglasila je kako su državna tijela u borbi protiv kriminala i korupcije potpuno neovisna što je iznimno važan iskorak. 'Poglavlje 23 bilo je teško i osjetljivo i kroz njega je trebalo provesti brojne refome...a puno posla napravili smo i u području procesuiranja ratnih zločina', kazala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

>> 'Građani će na izborima procijeniti ima li Vlada znanja i volje'

Kosor je podsjetila kako je na čelo hrvatske vlade došla 2009. godine u trenutku kada je bilo zatvoreno samo 5 poglavlja te kako je trebalo riješiti temeljni problem, odnosno deblokirati pregovore, u čemu se uspjelo. Hrvatska je pokazala da se zna ponašati europski i sada ima 30 zatvorenih poglavlja, kazala je premijerka i dodala: 'Morali smo ispuniti 120 mjerila, a svako znači reformu i promjene i taj posao nije bilo lako obaviti'.

Zajednički parlamentarni odbor RH-EU, koji je danas završio svoj dvodnevni skup, pohvalio je napredak Hrvatske u ispunjavanju i primjeni reformi koje su potrebne za članstvo te izrazio uvjerenost da bi pristupni pregovori trebali biti zaključeni do kraja lipnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene