Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Hrvatska vlada će i nakon završetka pregovora nastaviti predano raditi na integraciji u EU', izjavila je hrvatska premijerka Jadranka Kosor obraćajući se sudionicima 13. sastanka Zajedničkog parlamentarnog odbora RH-EU u Dubrovniku.


'Nakon što završimo pregovore i dalje ćemo predano raditi, jer slijedi potpisivanje ugovora pa referendum i važno je biti spreman za posao koji nas čeka', naglasila je dodajući kako će Hrvatska biti dobar i pouzdan partner kao 28. članica EU.

'Nastavit ćemo proces u kojem smo donosili teške odluke i u čemu smo uspjeli i napravili dobar posao', kazala je predsjednica hrvatske vlade ističući da je Hrvatska napravila puno posla u borbi protiv korupcije i kriminala, na način da ta borba bude bez ograničenja, bez obzira na to o kome se radi.

Naglasila je kako su državna tijela u borbi protiv kriminala i korupcije potpuno neovisna što je iznimno važan iskorak. 'Poglavlje 23 bilo je teško i osjetljivo i kroz njega je trebalo provesti brojne refome...a puno posla napravili smo i u području procesuiranja ratnih zločina', kazala je.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Dječja paraliza, hripavac, zaušnjaci...: "Prije nego što odluku donesete na temelju argumenata 'stručnjaka' s diplomom internetskog pretraživača, uzmite u obzir i ovo" Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tko će ih dobiti? Hrvatskoj stiže dodatnih 530 milijuna eura za očuvanje radnih mjesta

>> 'Građani će na izborima procijeniti ima li Vlada znanja i volje'

Kosor je podsjetila kako je na čelo hrvatske vlade došla 2009. godine u trenutku kada je bilo zatvoreno samo 5 poglavlja te kako je trebalo riješiti temeljni problem, odnosno deblokirati pregovore, u čemu se uspjelo. Hrvatska je pokazala da se zna ponašati europski i sada ima 30 zatvorenih poglavlja, kazala je premijerka i dodala: 'Morali smo ispuniti 120 mjerila, a svako znači reformu i promjene i taj posao nije bilo lako obaviti'.

Zajednički parlamentarni odbor RH-EU, koji je danas završio svoj dvodnevni skup, pohvalio je napredak Hrvatske u ispunjavanju i primjeni reformi koje su potrebne za članstvo te izrazio uvjerenost da bi pristupni pregovori trebali biti zaključeni do kraja lipnja. (Hina)