Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Nema nesuglasja u koaliciji'

Milanović: Ne budimo jednogranični organizmi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor u Hvaru je, odgovarajući na upite novinara, opovrgnula medijske navode da je došlo do nesuglasja u vladajućoj koaliciji glede izmjena zakona o izbornim jedinicama.

'To vrlo odlučno opovrgavam, to su očito pokušaji nekih 'spinova', ali sa stvarnim životom i s istinom apsolutno nema nikakve veze', istaknula je premijerka Kosor odgovarajući na pitanje što se jučer dogodilo na sjednici vlade u vezi s izbornim jednicama. Istaknula je da je vladajuća koalicija stabilna i da u njoj nitko nikoga ne ucjenjuje.

'Koalicija je vrlo stabilna i mogu posvjedočiti da od početka mog mandata predsjednice vlade nitko nikoga ne ucjenjuje i mislim da se nitko ne bi ni usuđivao bilo koga unutar te koalicije-obitelji ucjenjivati. To je naprosto neistina, a tko ju je plasirao - to je, zapravo, nevažno', odgovorila je novinarima premijerka Kosor.

Na upit zbog čega je s dnevnog reda jučerašnje sjednice vlade skinuta točka o izbornim jedinicama, premijerka je kazala da uopće nije skinuta jer nije ni bila na dnevnom redu te je uzvratila protupitanjem - 'Otkud vam to da je skinuto?' 'Točku je najavio Zoran Milanović (predsjednik SDP-a), a budući da on po običaju govori o stvarima o kojima nema informacije, onda je isto tako najavio točku koja nije bila na dnevnom redu vlade', rekla je predsjednica vlade Jadranka Kosor te je dodala kako je Milanović već komentirao taj zakonski prijedlog o izbornim jedinicama, a da nije vidio ni jednu jedinu rečenicu iz njega.

'Dakle, evo, to je očito išlo tim tragom - potpuno nevažno, jer ne može biti skinuto s dnevnog reda nešto što nije bilo na dnevnom redu. S dnevnog reda možete skinuti točke koje su predviđene', rekla je premijerka Kosor. Vladin ured za odnose s javnošću sinoć je odbacio kao netočne informacije, koje su se pojavile u nekim medijima nakon vladine sjednice, da su izmjena zakona o izbornim jedinicama bile planirane i najavljene za jučerašnju vladinu sjednicu te da su 'stopirane' zbog predstavnika manjina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

U Dalmaciji boravi i šef SDP-a, Zoran Milanović. Njega su stranački kolege izvijestili o stanju u Zadru. Uz financijske gubitke dvorane Krešimira Ćosića, prisjetili su se i tužne sudbine košarkaškog kluba. No, najviše su se ipak bavili temama poput prekrajanja izbornih jedinica i generala u haaškom pritvoru. Predsjednik SDP-a ovaj se put nije otvoreno obrušio na glavnu političku konkurenticu i njezinu stranku.

'Ja znam da sada mediji očekuju od mene da opletem po konkurenciji. Neću to napraviti. Samo ću upozoriti, čak i zamoliti, da se kanimo tog jezika prošlosti, tog jezika koji ljude svodi na jednogranične organizme', rekao je Milanović.

>> 'Nevjerojatno je da komentira nešto što nije vidio'

Predsjednik SDP-a izjavio je da je ključni problem izbora 'prepoznati tko govori istinu, a tko prodaje maglu'. SDP iza sebe nema nikakve interesne skupine niti dugove, rekao je Milanović na današnjoj tematsko-izvještajnoj konvenciji zadarske organizacije SDP-a, dodavši kako imaju samo obvezu prema građankama i građanima Hrvatske. Napomenuo je da u Hrvatskoj nije nitko zadovoljan, da su ljudi gladni pravde, a kad se pogledaju regije - Dalmacija nikad kao do sada nije imala bolju šansu za socijalni i gospodarski razvoj. 'Generacija koja propusti to iskoristiti, generacija je koja propušta povijesnu priliku', ustvrdio je.

Na tematsko-izvještajnoj konvenciji, koja je održana pod sloganom 'Izbori su jedino pravedno rješenje za Hrvatsku' sudjelovao je i član Predsjedništva i stranački koordinator za 9. izbornu jedinicu Ranko Ostojić. 'Izborne jedinice pokušavaju se prekrojiti, ali to ne treba čuditi, jer kako prekrajaju blagajne, račune i razne fondove, ne čudi da rade i izborni inženjering', rekao je Ostojić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene