Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica HDZ-a i kandidatkinja za tu dužnost na unutarstranačkim izborima Jadranka Kosor optužila je protukandidata za Tomislava Karamarka da je podijelio mladež HDZ-a jer na jučerašnji sastanak s njime neke je pozvao a neke nije.


'Gospodin Karamarko je, nažalost podijelio mladež HDZ-a i time pokazao kako bi vodio stranku, jer nije pozvao predsjednicu mladeži HDZ-a gospođicu Banić koju je na tu dužnost izabrao sabor Mladeži', istaknula je Kosor.

'Ako ne budemo na sljedećim izborima zahvaćali iz 'centra', nećemo pobijediti. Tu vidim ulogu 67.000 članova Mladeži HDZ-a, ne da kad postanu članovi odmah traže automobile i neke sinekure', rekla je Kosor.

Izrazila žaljenje što na večerašnjem sastanku nije nazočio predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader. Sanadera, koji se kandidirao za dužnost zamjenika predsjednika stranke, kao svog kandidata naveo je Karamarko.

'Mislim da je predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a morao biti na večerašnjem sastanku jer je to stvar pristojnosti. Mi smo članovi iste stranke, ja sam predsjednica i red je da se sretnemo i voljela bih da je bio ovdje kako bi čuo što sam imala za reći', istaknula je Kosor. Po njenom tumačenju ne bi bilo dobro da je Ante Sanader 'iz straha zbog nečega nije došao ili zato što nekomu mora polagati račune'.

Vezani članci Slika nije dostupna Kosor pred našom kamerom čestitala Karamarku: Ne odgovara mi na pozive Slika nije dostupna Neizvjesna izborna noć u HDZ-u

>> Milošević i Milinović novinare tražili da se 'pokupe', Karamarko odustao na pola puta

'To što se on opredijelio za nekoga drugog, to je njegova stvar, ali nije dobro da na bilo koji način usmjerava izaslanike iz Splitsko-dalmatinske županije na stranačkom saboru. Žao mi je što nije došao, jer ja bi mu jednakom toplinom pružila ruku', rekla je Kosor.

Na upit je li točno da je, navodno, odbila sudjelovati u televizijskom sučeljavanju s ostalim protukandidatima za stranačkog predsjednika, Kosor je rekla da ona 'ne shvaća unutarstranački izbor kao cirkus koji bi trebao uveseljavati opću populaciju, jer će o predsjedniku ili predsjednici HDZ-a odlučivati 2.200 izaslanika, a ne članovi SDP-a, HNS-a, IDS-a i svi drugi građani RH'. Dosadašnja sučeljavanja samo su, rekla je, nanosila štetu HDZ-u.

Skupa s Kosor na sastanku Splitu su, među više od 50 nazočnih bili i Vladimir Šeks, Đuro Popijač, Branko Bačić Ana Lovrin, Josip Đakić. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.