Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ova kritika HDZ-u

'Kosor je pokazala da joj je kupovina birača prioritet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovci Milanka Opačić, Slavko Linić i glavni ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić uputili su kritiku Vladi Jadranke Kosor zbog odluke da tvrtke u državnom vlasništvu polovicu dobiti daju u proračun.

'Uzimanje dobiti u kojima država ima udjele veliki je udar na gospodarstvo. Umjesto da se pronađu i sačuvaju radna mjesta Jadranka Kosor je potrošila vrijeme radnika, niti jedna mjera nije zaživjela kao što kaže njen savjetnik', rekla je Milanka Opačić.

Pročitajte i ovo Zgrada u Zadru - 2 NA POLUOTOKU Odluka koja je podigla popriličnu prašinu: Država daruje Crkvi zgradu na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zadru Hrvoje Krešić analizirao državne nekretnine - 1 POTRAŽNJA POSTOJI, A PONUDA? Hrvoje Krešić za Dnevnik Nove TV o problemu s državnim nekretninama: "Postaje očito da služe nekoj drugoj svrsi"

'Hrvatska klizi prema bankrotu, proračun je u krizi, a Jadranka Kosor nema snage za bolne poteze', rekla je Opačić i dodala da premijerka gospodarstvu stavlja dodatnu omču oko vrata.

>> HDZ: SDP prodaje maglu i laže

>> Stazić: HDZ osniva tijelo koje je potpuno pod njegovom kontrolom

Slavko Linić smatra da tvrtke u kojima postoje udjeli trebaju biti nosioci investicijskih aktivnosti. 'Trebali bi zapošljavati radnike. Država hoće uzeti pola dobiti', rekao je Linić.

'Jadranka Kosor je ovime pokazala da je kupovina birača njoj prioritet jer je plan konsolidacije mjera za obnovu gospodarstva samo plan za povlačenje novaca gdje neće biti ni modernizacije ni zapošljavanja', izjavio je Linić. 'Do jučer je Sanader kroz Fimi mediju kupovao birače, a Kosor kroz proračun, nju razvoj ne zanima', dodao je.

'Povećanje cijena energenata je čisto oporezivanje, povećanje proračunskih prihoda. Kada oporezivanjem ostvarena dobit ide u proračun to je zgodan mehanizam na štetu širokih masa', rekao je Grčić. SDP tvrdi da dobit mora ostati u tvrtkama i da treba mijenjati porezni sustav jer se već dvije godine čekaju proaktivne mjere kojih nema', zaključio je Grčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene