Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prošlo vrijeme dogovorne ekonomije'

HDZ: SDP prodaje maglu i laže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lažima i prodavanjem magle nazvao je danas HDZ prozivke iz redova SDP-a da je premijerki Jadranki Kosor kupovina određenih skupina birača prioritet pred razvojem Hrvatske.

'HDZ je imao snage počistiti pred svojim vratima i boriti se protiv svih nepravilnosti u društvu. Kriminal i korupcija nemaju predznak, ni politički, ni bilo koji drugi, a SDP-u se očito žuri u izbore jer se boje da do izbora ne dođu neke stvari na vidjelo', istaknuo je HDZ-ov zastupnik Ivan Šuker na konferenciji za novinare koju je njegova stranka sazvala kako bi odgovorila na optužbe iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Screenshot U susjedstvu VIDEO Pilot pokazao kako izgleda slijetanje aviona na aerodrom kroz gustu maglu: "Imali smo sreće" Sudar kod Ivanje Reke HAK poziva na oprez Gusta magla otežava promet, nesreće na cestama: Zbog lančanog sudara stvaraju se kolone

>> 'Kosor je pokazala da joj je kupovina birača prioritet'

HDZ-ov zastupnik Boris Kunst SDP-ove optužbe nazvao je lažima i prodavanjem magle. SDP kontinuirano prodaje maglu, no to je, kaže razumljivo jer je predizborna godina pa pokušavaju pridobiti simpatije građana. Nakon što je SDP-ov Slavko Linić prozvao danas vladu za odluku o izvlačenju dobiti iz državnih poduzeća, čime je, po Liniću, pokazala da joj cilj nije gospodarski razvoj i investicije, donedavni ministar financija Ivan Šuker SDP-ovcima je poručio kako je ostvarena dobit u državnim poduzećima posljedica dobre vladine politike. 'Državna poduzeća su likvidna i imaju odlične rezultate, a oni koji to kritiziraju zaboravljaju kako su od 2001. do 2003. za krpanje proračunskih rupa rasprodali sve što se dalo', naglasio je Šuker, spomenuvši primjere prodaje HT-a, Ine i Riječke banke.

Ustvrdio je kako je najveću kaznu onima koji ulažu uvela upravo SDP-ova vlada ukidanjem zaštitne kamate. Dodao je kako je HDZ-ova vlada učinila brojne bolne rezove, ali ne na SDP-ov način, odnosno ne preko branitelja, rodilja ili zaposlenih u državnoj upravi. 'Prošlo je vrijeme dogovorne ekonomije, a cijena energenata ne treba biti socijana kategorija', poručio je Šuker. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene