Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednica HDZ-a ne voli kritike

Jadranka Kosor izbacuje Sanju Bilač iz stranke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanja Bilač iz splitskog HDZ-a uskoro će, na zahtjev Jadranke Kosor, biti izbrisana iz stranke.

Do ovog koraka došlo je nakon što je Bilač otvorenim pismom pozvala Jadranku Kosor da odstupi s kormila stranke, te njezino ponašanje usporedila s boljševizmom i njegovanjem kulta ličnosti, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Bilač je Kosor poručila da nije dorasla biti predsjednicom stranke te da ugrožava budućnost HDZ-a. Nakon otvorenog pisma, Jadranka Kosor je naložila dr. Dujomiru Marasoviću da članicu splitskog ogranka briše iz članstva.

>> Bilač poručila Kosor: Odlazi, dosta je boljševizma i kulta ličnosti!

To bi se trebalo dogoditi danas na sastanku Gradskog odbora HDZ-a Splita. No, upućeni u situaciju kažu da će Marasović koji je na čelu Gradskog odbora ignorirati naredbu Kosor.

Tvrde da će stati na stranu Bilač jer je i on, kao i ona, bio žestoki protivnik neprincipijelne koalicije s Kerumom kojoj je kumovao vrh stranke. Ako se tako razviju događaji, sudbinu Sanje Bilač krojit će Ante Sanader, predsjednik Županijskog HDZ-a.

Sanja BIlač nije željela komentirati situaciju dok stvari ne budu jasnije.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene