Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanja Bilač iz splitskog HDZ-a uskoro će, na zahtjev Jadranke Kosor, biti izbrisana iz stranke.


Do ovog koraka došlo je nakon što je Bilač otvorenim pismom pozvala Jadranku Kosor da odstupi s kormila stranke, te njezino ponašanje usporedila s boljševizmom i njegovanjem kulta ličnosti, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Slika nije dostupna Jadranka Kosor misli da na nju neće spužvom! Slika nije dostupna 'Kosor je naredila da me izbace, ali pere ruke kao Poncije Pilat i pušta da drugi to urade'

Bilač je Kosor poručila da nije dorasla biti predsjednicom stranke te da ugrožava budućnost HDZ-a. Nakon otvorenog pisma, Jadranka Kosor je naložila dr. Dujomiru Marasoviću da članicu splitskog ogranka briše iz članstva.

>> Bilač poručila Kosor: Odlazi, dosta je boljševizma i kulta ličnosti!

To bi se trebalo dogoditi danas na sastanku Gradskog odbora HDZ-a Splita. No, upućeni u situaciju kažu da će Marasović koji je na čelu Gradskog odbora ignorirati naredbu Kosor.

Tvrde da će stati na stranu Bilač jer je i on, kao i ona, bio žestoki protivnik neprincipijelne koalicije s Kerumom kojoj je kumovao vrh stranke. Ako se tako razviju događaji, sudbinu Sanje Bilač krojit će Ante Sanader, predsjednik Županijskog HDZ-a.

Sanja BIlač nije željela komentirati situaciju dok stvari ne budu jasnije.