Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak pregovora

Kosor i Pahor zakazali novi sastanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor susrest će se sa svojom hrvatskom kolegicom Jadrankom Kosor u Kranjskoj Gori u Sloveniji 13. siječnja, objavljeno je u Ljubljani.

Kako je objavio ured za odnose s javnošću predsjednika slovenske vlade, riječ je o radnom susretu. Potvrdili su to i iz hrvatske vlade. Pahor je prošli tjedan izjavio da je u zadnje vrijeme telefonom razgovarao s hrvatskom premijerkom i da je u vrlo kratkom roku moguć njihov 'prijateljski i neformalni susret' u Kranjskoj Gori. Tom prilikom izrazio je uvjerenost da će se konstruktivni odnosi dviju vlada, započeti lanjskim susretom premijera u Trakošćanu, koji je rezultirao deblokadom hrvatskim pristupnih pregovora, nastaviti i u ovoj godini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenija Odgođena sjednica o deblokadi Hrvatske Slika nije dostupna Očekuje potporu Pahor od odbora zatražio pristanak na deblokadu pregovora

Slovenski mediji kao vjerojatne teme razgovora Pahora i Kosor navode pitanje postupka ratifikacije arbitražnog sporazuma u Sloveniji koji je privremeno zaustavljen jer se čeka odluka ustavnog suda, te pitanja vezana uz otvaranje triju poglavlja u pregovorima Hrvatske s EU-om. Riječ je o poglavljima ribarstvo, okoliš, te vanjska i obrambena politika. Slovenija na zadnjoj pristupnoj konferenciji krajem prošle godine nije omogućila njihovo otvaranje, ali je naglasila da nije riječ radi o blokadi nego postupku glede bilateralnih pitanja koja se rješavaju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene