Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekomjerni deficit

Kosor i HDSSB: Neka Sabor raspravi preporuke Europske komisije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klubovi nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i HGS-a te HDSSB-a zatražili su danas da se na dnevni red tekuće saborske sjednice uvrste preporuke Europske komisije vezane uz proceduru prekomjernog deficita, jer smatraju da je Sabor jedino mjesto na kojem se, u trenutku političke krize u SDP-u, može postići minimalan konsenzus koji bi osnažio položaj Hrvatske.

'U ovakvoj situaciji, kada se bavimo političkim ratovima na svim razinama s neizvjesnim ishodom i kada se Vlada apsolutno prestala baviti svojim poslom, nelogično je da o preporukama koje Hrvatskoj život znače ne raspravlja Hrvatski sabor', ocijenila je Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u Saboru.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda

Upozorila je da je Europska komisija preporučila korake koji se moraju poduzeti u vrlo kratkim rokovima te zaključila da Hrvatska, ako žurno ne reagira, u proljeće neće imati što reći pred tijelima EU.

'Rokovi su kratki, imamo jako malo vremena. Bojim se da ćemo u narednom razdoblju biti potpuno zaokupljeni izborima, a zbog pogoršanja političke situacije, za očekivati je da će se sustav dalje urušavati', kazala je Kosor.

Uvjerena je da je Sabor mjesto u kojem se može postići minimalni konsenzus bez kojeg nema izmjena Zakona o radu i onih u mirovinskom sustavu.

Milanović: To nije loš rezultat, a jedan od zaslužnih je i Slavko Linić

'Mi oko Zakona o radu, odnosno oko reforme cijelog radnog zakonodavstva te mirovinskog sustava moramo imati konsenzus. Ako ga ne budemo imali, onda nećemo napraviti ništa. Kakva god bila situacija, bili prijevremeni izbori, kako god bilo turbulentno vrijeme i kako se god bavili isključivo špijunčinama i 'detektivama', mi moramo ova pitanja riješiti jer smo članica EU', upozorila je Kosor.

Naglasila je da u preporukama Europske komisije ima momenata koje Hrvatska mora vrlo ozbiljno shvatiti, ali i stvari o kojima može dalje pregovarati.

'Ako ne budemo postigli kakav-takav konsenzus, nećemo napraviti ništa', kazala je Kosor te dodala kako 'mnogima još nije jasno da moramo početi drugačije raditi i da ne možemo trošiti ono što nemamo'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene