Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Likvidnost na visokoj razini'

Kosor: Država podmiruje obveze i ne duguje 10 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je za vrijeme današnjeg posjeta tvrtki Elka da država na vrijeme podmiruje sve svoje obveze te da su i javna poduzeća postigla visok stupanj likvidnosti.

Nije istina da država duguje 10 milijardi kuna, rekla je predsjednica Vlade. 'Vlada je u ovom trenutku platila sve što treba platiti. Mi ne dugujemo ništa', rekla je Kosor. Dodala je da je i likvidnost javnih poduzeća na relativno visokoj razini, pa se ne može govoriti o takvim dugovanjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

Kako je rekla, Vlada je uložila velike napore da Ina uplati dug od 1,05 milijardi kuna, što je pomoglo da se 'puno stvari posloži na bolje'.

Premijerka Kosor je najavila da će Vlada vjerojatno sljedeći tjedan organizirati veliki sastanak, na kojem će biti mnogi, a među ostalima i čelnici javnih poduzeća, oko jednog, kako je rekla, 'zajedničkog i, vjerujem, uspješnog projekta'.

Prva tema sastanka s oporbenim čelnicima su ustavne promjene

Prva tema sutrašnjeg sastanka s čelnicima parlamentarnih stranaka bit će ustavne promjene, a predložila sam nakon toga posebni sastanak s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, najavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor za vrijeme današnjeg posjeta tvornici Elka.

Na upit hoće li na sutrašnjem sastanku s čelnicima parlamentarnih stranaka tema biti kriteriji za dodjelu sredstva iz interventnog fonda, odgovorila je da će prva tema sastanka biti ustavne promjene. Upitana očekuje li dolazak predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, odgovorila je potvrdno i izvijestila kako je predložila da nakon sastanka o ustavnim promjenama održi poseban sastanak s Milanovićem 'o nekim pitanjima važnim za budućnost Hrvatske.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene