Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor dobila je u Strasbourgu potporu svih političkih skupina u Europskom parlamentu za skori dovršetak pregovora i poticaj da nastavi s poslom na preostalim reformama.


Premijerka Kosor sastala se u sjedištu Europskog parlamenta u Strasborgu s predsjednikom Parlamenta Jerzyem Buzekom, povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom te sa predsjednicima klubova parlamentarnih stranaka. Sutra će Europski parlament raspravljati i glasovati o rezoluciji o napretku Hrvatske.

Vezani članci Australski parlament, ilustracija Vruće scene u australskom parlamentu: Članovi vlade vodili spolne odnose i razmjenjivali fotografije Slika nije dostupna Ad ACTA? Europski parlament odbacio ACTA-u

'Imao sam vrlo koristan i konstruktivan sastanak s premijerkom Kosor. Razgovarali smo o tome da je važno zadržati momentum u pristupnim pregovorima i u rješavanju preostalih pitanja tako da se pregovori mogu zaključiti', priopćeno je iz ureda povjerenika Fuelea nakon razgovora. 'Sa svoje sam strane naglasio da se Hrvatska treba usmjeriti na ispunjavanje svih mjerila za zatvaranje poglavlja 23 - Pravosuđe i temeljna prava. Zahvalio sam premijerki na informaciji o napretku koji je Hrvatska do sada učinila u svakom od mjerila. Mi ćemo tu informaciju uzeti u obzir u našem privremenom izviješću o tom poglavlju sredinom ožujka', rekao je Fuele.

>> Premijerka u lobističkoj akciji

I predsjednik socijalističkog zastupničkog kluba, drugog po snazi u Europskom parlamentu, Martin Schulz istaknuo je da Hrvatska napravila veliki napredak i da stoga očekuje da će 'u lipnju sve ići glatko'. I šef zastupničkog kluga Zelenih Daniel Cohn-Bendit je rekao da njegova frakcija podupire Hrvatsku. 'Zeleni su i do sada podržavali Hrvatsku', rekao je Cohn-Bendit. (Hina)