Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnje 'umiljavanje' prije konačne ocjene

Premijerka u lobističkoj akciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor izjavila je za Dnevnik Nove TV da je zadovoljna što će se u Strasbourgu sastati s predstavnicima svih političkih obitelji u Europskom parlamentu.

'Ono što želim dodatno pojasniti je sve što je Hrvatska napravila i da smo napravili iznimno puno. Reći ću i da smo ponosni na posao koji smo odradili da bismo završili pregovore, i ono što je najvažnije, da vjerujemo da smo apsolutno spremni završiti pregovore. Dakle, što se tiče Hrvatske, mi smatramo da smo svoj posao obavili', rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Izraelski Iron Dome Prijetnje sigurnosti Šef najveće njemačke tvornice oružja upozorio: "Europa bi trebala izgraditi svoju Željeznu kupolu"

Kosor je rekla da će najviše govoriti o poglavlju pravosuđa, borbi protiv korupcije i kriminala, i brodogradilištima.

'Odlazim optimistično jer smatram da je zaista sazrela ideja i želja sviju nas, svakako, Europsku komisiju doživljavam kao partnera, da Hrvatska do kraja lipnja završi pregovore i to će biti možda i glavna tema naših razgovora. Svakako, s naznakom da nastavljamo svoj posao, da on završetkom pregovora nije završen', rekla je Kosor.

Kosor: Očekujem potporu i stranaka u hrvatskom parlamentu

Na pitanje novinara Dnevnika Nove TV postoji li plan B za Banske dvore ako do lipnja nema datuma Kosor nije imala direktan odgovor. 'Datum o završetku pregovora do kraja lipnja smo govorili mi, ali su govorili i naši kolege i u Europskoj komisji, kao i Mađarska koja trenutno predsjeda. Prema tome, rekla bih da je to neki zajednički cilj. Jasno da puno toga ovisi o nama, ali i o potpori koju ćemo imati. Vjerujem da je ona snažna', rekla je Kosor.

Na pitanje da li to znači da nema plana B Kosor je odgovorila da je 'uvijek plan A', a to je završiti pregovore 'jer je to važno za Hrvatsku'. 'Kao što ću vjerojatno dobiti potporu svih klubova stranaka Europskog parlamenta, očekujem to i od stranaka i u hrvatskom parlamentu', rekla je Kosor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene