Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravila njegovu odluku

Kosor: Čobanković je opravdao moja očekivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas da je potpredsjednik stranke Petar Čobanković opravdao njezina očekivanja.

Kosor je izjavila da je Čobanković svojom odlukom da će ostati u politici kao zastupnik HDZ-a, ali da se neće kandidirati ni na jednu stranačku funkciju kako HDZ ne bi opterećivao problemima koje ima zbog afere Planinska, opravdao njezina očekivanja da će učiniti ono što smatra da je najbolje za HDZ i Hrvatsku.

"Kao što sam i jučer rekla, promišljajući o tome što bi Čobanković mogao napraviti, rekla sam da će sigurno napraviti ono što smatra da je najbolje za HDZ i najbolje za Hrvatsku, svakako i kao političar s dugim stažom. To je i učinio", izjavila je Kosor novinarima u Saboru, komentirajući Čobankovićevu odluku. Kazala je da je s Čobankovićem danas razgovarala te da je donio dobru odluku, jer će i kao saborski zastupnik, što je označila velikom i važnom dužnosti, imati prostora raditi i zastupati interese stranke, posebno u područjima za koja je stručan, poput poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

>> Kosor: Čobanković mi nije najavio da će otići iz politike

Novinarima je izjavila i da joj je žao što Čobanković neće ostati u vrhu HDZ-a, prije svega zato što ga smatra dobrom osobom te stručnjakom, a osobito cijeni njegovu izjavu da je legalist te da i u svom slučaju podupire rad Državnog odvjetništva i policije, odnosno svih tijela koje moraju rasvijetliti svaku nedoumicu. "Važno je da i Čobanković misli tako i da to podupire i u ovom slučaju u kojem se spominje", kazala je, dodavši kako bi bilo dobro da i on da svoj doprinos na unutarstranačkim izborima 20. svibnja, ali vjeruje da će za to još biti vremena.

Upitana koliko cijela priča o navodnoj povezanosti Čobankovića s aferom Planinska te suđenje HDZ-u u slučaju Fimi medije šteti situaciji unutar stranke, Kosor je odgovorila kako sigurno ne donosi nikakvu korist, ali i pokazuje da HDZ ima snagu koju druge stranke nisu pokazale. Naglasila je da je HDZ dugo bio na vlasti te da u tom smislu i ima najveću odgovornost, pa smatra kako bi za stranku bilo dobro da sve ono što još nije nerazjašnjeno bude razjašnjeno",

"Sigurno da činjenica da se stranci sudi nije dobra, ali mislim da ćemo znati podnijeti taj teret i ono što sam apsolutno sigurna da ćemo iz svega toga izaći jači ako bude pameti i ako budemo svi jednako snažno radili za stranku, a ne za osobne interese, za promicanje osobnih interesa ili stjecanje bilo kakvih fotelja, odnosno dužnosti u stranci. Svatko mora u ovom trenutku pokazati u tom procesu koji je još pred nama koliko je spreman dati za HDZ, a ne oduzimati od stranke", poručila je.

>> Kosor: Vlada tvrdoglavošću i neznanjem ugrožava sve što je HR postigla

"To je neka vrsta procesa koji vodi u dobrom smjeru. Mislim da ćemo imati dodatnu jačinu i da ćemo moći na kraju reći da smo imali snage i hrabrosti urediti svoju kuću, a onda i hrvatsku kuću", dodala je Kosor. Novinari su ju pitali i kako komentira to što su njezini stranački suradnici Gordan Jandroković i Davor Ivo Stier javno izrazili potporu Tomislavu Karamarku, njezinom protukandidatu za predsjednika HDZ-a.

Kosor je odgovorila kako će, što se Jandrokovića tiče, biti zanimljivo vidjeti "sve njegove točke kojima se kretao kroz unutarstranačke izbore". Pojasnila je da misli na Jandrokovićeve promjene mišljenja i različita razmišljanja, potvrdu čega vidi u njegovom intervjuu tjedniku "Globus" krajem listopada prošle godine, dakle nešto više od mjesec dana prije parlamentarnih izbora, u kojemu je, kazala je, vrlo jasno rekao da će nju poduprijeti za čelno mjesto u stranci jer da ona to zaslužuje.

"No, o tome će sami presuditi članovi HDZ-a, naši izaslanici i to je ono što je najvažnije. Svatko od nas izlazi pred izaslanike sa svojom biografijom, ali i sa svojom političkom stabilnošću i svatko će moći ili neće moći potvrditi da je uvijek i u svakom trenutku branio ista stajališta kada se govori o stranci, pa i o vodećim ljudima u stranci", poručila je Kosor.

Za Stiera je, pak, kazala da mu je kao predsjednica stranke davala političku potporu, da je zahvaljujući i njezinoj odluci bio na drugom mjestu u 7. izbornoj jedinici na prošlim parlamentarnim izborima te da je shodno tome i izabran za zastupnika u Saboru. "Danas je u Hrvatskom saboru na mjestu koje zaslužuju mnogi, deseci tisuća članova HDZ-a, a nisu to ostvarili", istaknula je predsjednica HDZ-a. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene