EMSC zahvalio korisnicima iz Hrvatske
EMSC zahvalio korisnicima iz Hrvatske Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Screenshot

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) na Twitteru je zahvalio korisnicima iz Hrvatske koji su centru donirali više od 15.000 kuna iako usluga nije savršena.


"Kratka poruka našim korisnicima u Hrvatskoj, vrlo smo zahvalni na više od 100 donacija koje smo primili, ukupno više od 2000 eura, od potresa u Petrinji! Zbilja vam želimo zahvaliti, znamo da naše usluge, u najmanju ruku, nisu bile savršene! Ostanite sigurni", objavio je EMSC na Twitteru.

 

 

Inače, EMSC je neprofitna organizacija koja se financira donacijama i sponzorstvima. U velikom intervjuu za DNEVNIK.hr glavni tajnik Remy Bossu također je zahvalio Hrvatima na donacijama te objasnio je kako funkcionira centar i aplikacija LastQuake i zašto se stranica ruši. Naime, serveri koje trenutačno koriste ne mogu podnijeti tu količinu prometa kad više stotina korisnika otvori aplikaciju od jednom.

Remy Bossu i Magdalena Rendulić Razgovarali smo sa šefom organizacije čije objave mnogi u Hrvatskoj sa zebnjom iščekuju: "Ako postoji netko tko tvrdi da može predvidjeti potrese - maknite se od njega"

Slika nije dostupna Zašto se EMSC-u ruše stranice, a Seizmološka služba kasni?

"Prije potresa u Hrvatskoj mislim da nismo nikad prikupili više od 1500 svjedočanstava, sad ih imamo po 20.000 za isti potres. Povećali smo kapacitet, ali istovremeno dobivamo i više korisnika, tako da nismo nadogradili dovoljno prostora da bismo mogli reći da se neće srušiti sutra. Svaki put kad nadogradimo sustav dobijemo više korisnika. Nakon snažnog potresa imamo stotine ljudi koji iste sekunde posjećuju stranicu, otvaraju aplikaciju...", rekao je Bossu te istaknuo kako je plan da se do kraja ove godine presele na cloud.

U anketi odgovorite koristite li aplikaciju LastQuake.

 

Quiz Maker - powered by Riddle

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju