Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Priča o ratnim zločinima nije gotova'

Koordinacija: Još su brojni zločinci na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata priopćila je da podupire uhićenje Gorana Hadžića i ističe da ne mogu i neće to smatrati gotovom pričom o ratnim zločinima jer su 'još brojni zločinci i krvnici na slobodi, uključivo i tzv. vrh JNA, protiv kojeg još ni danas nije podignuta optužnica'.

Koordinacija, nazvavši Hadžića 'jednim od velikih krvnika s ovih područja', ističe da je uhićenje provedeno pod pritiskom međunarodne zajednice i da Srbija "samo izvršava svoje obveze" prema međunarodnoj zajednici i Haaškom sudu.

U priopćenju se, uz ostalo, navodi za što je sve optužen Hadžić.

'Moramo izraziti i svoju ogorčenost s obzirom na to da znamo da su još brojni zločinci i krvnici na slobodi, uključivo i tzv. vrh JNA, protiv kojeg još ni danas nije podignuta optužnica, tako da uhićenje Gorana Hadžića ne možemo i nećemo smatrati gotovom pričom o ratnim zločinima', ističe se, uz ostalo, u priopćenju i dodaje kako Srbija, dapače, mora učiniti još mnogo toga te istinski htjeti proći svoju katarzu i na sud pravde privesti sve ratne zločince.

'Za takva inkriminirana djela i stravične ratne zločine nijedna kazna ne može i neće biti primjerena jer dolazi s vrlo velikim vremenskim odmakom te velikom tugom i boli u srcima svih onih obitelji čiji su najmiliji poubijani u tome krvavu piru', ističe se.

'Možemo se samo nadati da Haaški sud neće učiniti takav propust i pogrešku kao prema krvniku Veselinu Šljivančaninu, koji je za takve stravične zločine dobio upravo smiješnu kaznu, kojom su žrtve zapravo drugi put bile ubijene', navodi Republička koordinacija udruga iz Domovinskog rata.

'I na kraju, ne možemo a da ne spomenemo da danas naši hrvatski vitezovi, hrvatski heroji koji su zajedno sa svim hrvatskim braniteljima branili i obranili Republiku Hrvatsku upravo od tih i takvih zločinaca i krvnika, nepravedno čame u Haagu. Zato će naša zadovoljština za naš pravedan, obrambeni i osloboditeljski rat biti potpuna tek kad se oslobode naši hrvatski heroji i vitezovi i kad svi ratni zločinci, koji su 90-ih počeli krvavi pohod na Hrvatsku, budu izvedeni pred lice pravde', ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik kordinacije umirovljeni general Đuro Dečak.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog bolesti Brammertz traži službeno okončanje procesa Goranu Hadžiću Slika nije dostupna Objavio njegov odvjetnik Goranu Hadžiću Haški sud prekinuo suđenje na neodređeno vrijeme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene