Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Goranu Hadžiću Haški je sud prekinuo suđenje na neodređeno vrijeme. Objavio je to njegov odvjetnik Zoran Živanović.


Goranu Hadžiću suđenje je prekinuto na neodređeno vrijeme zbog njegova lošeg zdravstvenog stanja, objavio je u subotu Hadžićev odvjetnik Zoran Živanović, prenose srbijanski mediji. Haški sud (ICTY) je tu odluku donio prije nekoliko dana, ali se čeka provjera je li se na nju žalilo tužiteljstvo, dodao je Živanović.

Vezani članci Slika nije dostupna Haški sud nastavlja s radom nakon ljetne stanke Slika nije dostupna U bijegu su Goranu Hadžiću najviše pomagali crkveni krugovi

Kao pripadnik udruženog zločinačkog pothvata predvođenog bivšim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, on je optužen za ratne zločine nad hrvatskim i drugim nesrpskim stanovništvom od 1991. do 1993. na okupiranim područjima Hrvatske.

Pozivajući se na njegovu izjavu Radio-televiziji Republike Srpske u Banjaluci, mediji su prenijeli da se Hadžićeva obrana u petak žalila na odluku suda da mu ne dozvoli susrete s nekoliko bliskih prijatelja i svjedoka obrane, od kojih su neki već svjedočili. "Smatramo da nema više nikakvih razloga uskratiti mu da se u ovakvom zdravstvenom stanju vidi s tim ljudima", rekao je Živanović, ne nevodeći pojedinosti o zdravlju svog klijenta.

Poznato je da Hadžić boluje od tumora na mozgu i da je, prema njegovim odvjetnicima, bolest “u konačnoj fazi”.

Gorana Hadžića je ICTY u lipnju prošle godine pustio na neodređeno vrijeme uz uvjet da njegov liječnik dostavlja sudu redovita izvješća o Hadžićevu zdravlju.

Suđenje Hadžiću počelo je 2012. pošto je uhićen nakon sedmogodišnjeg skrivanja, a prekinuto je u listopadu 2014. kada mu je pozlilo u pritvoru.

U travnju 2015. stigao je u Srbiju nakon odluke suda da ga pusti na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja i nastavka liječenja. Potom je 8. svibnja otišao u Den Haag radi pretraga i liječničke kontrole, da bi se u Srbiju vratio 8. lipnja, uz mjere ograničenog kretanja i zabranu kontakta s medijima i svjedocima. (Hina)