Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na hipodromu

Konjska gripa u Zagrebu: Veterinarska inspekcija utvrdila je dva slučaja zaraze

Konj
Konj Foto: DNEVNIK.hr
Među konjima na zagrebačkom Hipodromu pojavila se konjska gripa. Veterinarska inspekcija utvrdila je dva slučaja zaraze, ali kažu da za tu bolest nisu propisane mjere za suzbijanje.

Upozorili su da je cijepljenje zdravih konja preporučena mjera prevencije. Dobra je vijest da nema niti jednog zaraženog konja koji se priprema za 306. Alku. Sva grla, na koja su računali, cijepljena su protiv influence i herpes virusa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković u Sinju - 6 Sinjska alka O čemu su razgovarali? Plenković i Milanović nakon dugog razdoblja prepirki i hrpe uvreda s obje strane - progovorili Anđela Domazet-Lošo Bara, Čoja, Alka Započele alkarske svečanosti u Sinju! Doznajte i tko je 308. pobjednik Bare

"To se pojavilo u Zagrebu na Hipodromu, očekujem da neće biti to problem i da će se ovogodišnja Sinjska alka održati u skladu s tradicijom i običajima koji su dosad bili", kazao je Miro Bulj, gradonačelnik Sinja u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Barbare Majstorović Ivezić.

"Znači, da će se poduzeti sve mjere da će se zaštititi svi konji od zaraženih konja s drugih područja. I da niti jedan kopitar neće ući na područje gdje su i sa strane gdje se sada nalaze konji koje koriste Alkari na Sinjskoj Alci", dodao je Bulj. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene