Živi zid održao je konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo važnost ispitivanja podrijetla imovine. Porezne kartice smatraju beskorisnima jer tvrde da se imovina samo popisuje, a ne provjerava se kako je stečena.

Galerija Novinska konferencija Živog zida o ispitivanju porijekla imovine (Foto: Borna Filic/PIXSELL) - 1 Novinska konferencija Živog zida o ispitivanju porijekla imovine (Foto: Borna Filic/PIXSELL) - 2 Novinska konferencija Živog zida o ispitivanju porijekla imovine (Foto: Borna Filic/PIXSELL) - 3 +0 Novinska konferencija Živog zida o ispitivanju porijekla imovine (Foto: Borna Filic/PIXSELL) - 4

Iako Zakon o ispitivanju podrijetla imovine koji su predali u saborsku proceduru nije prošao, Živi zid ne odustaje. Naime, oni predlažu da se, osim imovine državnih dužnosnika, sudaca, direktora javnih poduzeća, provjeravaju i članovi njihovih obitelji.

Vezani članci Aleksandar Šapić, Beograd Traži se ostavka gradonačelnika Beograda: Nije prijavio vilu u Trstu vrijednu 820.000 eura Marijana Petir - 1 Koliko je Marijana Petir morala odvajati da bi došla do 700.000 eura štednje? Objavljena njezina nova imovinska kartica

"Ne smije se dogoditi novi Kuščević, Tolušić, Marić, ministrica Žalac ili nešto slično. Međutim, bojim se, zbog toga kakav je sad naš politički sustav, da će se to vrlo brzo dogoditi", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Prijedlog Živog zida podržali su ih i stručnjaci koji su sudjelovali u izradi Zakona.

"Duh zakona u Europi i svugdje nije u tome da bi se popisala nečija imovina, nego da se provjeri od kud je ta imovina i je li stečena na legalan način", rekao je stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju