Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložili novi zakon

Konferencija Živog zida o podrijetlu imovine: "Ne smije se dogoditi novi Kuščević, Tolušić, Marić"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Živi zid održao je konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo važnost ispitivanja podrijetla imovine. Porezne kartice smatraju beskorisnima jer tvrde da se imovina samo popisuje, a ne provjerava se kako je stečena.

Iako Zakon o ispitivanju podrijetla imovine koji su predali u saborsku proceduru nije prošao, Živi zid ne odustaje. Naime, oni predlažu da se, osim imovine državnih dužnosnika, sudaca, direktora javnih poduzeća, provjeravaju i članovi njihovih obitelji.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić o stanju na karticama - 1 objavljene imovinske kartice Pogledajte tko su najveći investitori u Vladi: Dio ministara nije bio impresioniran premijerovim nagovorom da ulože u trezorce i narodne obveznice Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci

"Ne smije se dogoditi novi Kuščević, Tolušić, Marić, ministrica Žalac ili nešto slično. Međutim, bojim se, zbog toga kakav je sad naš politički sustav, da će se to vrlo brzo dogoditi", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Prijedlog Živog zida podržali su ih i stručnjaci koji su sudjelovali u izradi Zakona.

"Duh zakona u Europi i svugdje nije u tome da bi se popisala nečija imovina, nego da se provjeri od kud je ta imovina i je li stečena na legalan način", rekao je stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene