Na konferenciji „Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi“ bit će prezentirana i publikacija pod nazivom „Mobitel – skriveni ubojica na cesti“ s rezultatima istraživanja distrakcije, prvi puta provedenog u Hrvatskoj kao ispitivanje reakcija vozača koji koriste mobitel tijekom vožnje.

Galerija +0 Istraživanje o distrakcijama u vožnji

 

 
Ekrani mobitela nisu i jedini ekrani koje danas imamo u auto-kabini. S novim automobilima dolaze ugrađeni u upravljačku ploču sve napredniji komunikacijski uređaji. Stvaraju li nam oni distrakciju i kako se s tim nosimo u odnosu na sigurnost u prometu? Hoćemo li se i na koji način pobrinuti da imamo i tehnološki razvoj i moderne načine komunikacija, a da istodobno ne ugrožavamo svoje živote?

Na ova i slična pitanja po prvi će puta na temu sigurnosti u cestovnom prometu uz policijske i prometne stručnjake odgovore tražiti i predstavnici IT i autoindustrije, te predstavnici prijevoznika, taksista i profesionalnih vozača.

Konferenciju „Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi organizira Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu, a održat će se 16. listopada u Zagrebu u Hotelu International u 10 sati.

Vezani članci Psihologinja Helena Rašić Radauš Stručnjaci otkrivaju: Kako ponašanje u prometu utječe na našu djecu? Slika nije dostupna Vjeruju li da se baš njima neće dogoditi nesreća? Čak 73 posto roditelja koristi mobitel dok je u prometu s djecom

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju