Na konferenciji „Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi“ bit će prezentirana i publikacija pod nazivom „Mobitel – skriveni ubojica na cesti“ s rezultatima istraživanja distrakcije, prvi puta provedenog u Hrvatskoj kao ispitivanje reakcija vozača koji koriste mobitel tijekom vožnje.

Galerija


 

 
Ekrani mobitela nisu i jedini ekrani koje danas imamo u auto-kabini. S novim automobilima dolaze ugrađeni u upravljačku ploču sve napredniji komunikacijski uređaji. Stvaraju li nam oni distrakciju i kako se s tim nosimo u odnosu na sigurnost u prometu? Hoćemo li se i na koji način pobrinuti da imamo i tehnološki razvoj i moderne načine komunikacija, a da istodobno ne ugrožavamo svoje živote?

Na ova i slična pitanja po prvi će puta na temu sigurnosti u cestovnom prometu uz policijske i prometne stručnjake odgovore tražiti i predstavnici IT i autoindustrije, te predstavnici prijevoznika, taksista i profesionalnih vozača.

Konferenciju „Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi organizira Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu, a održat će se 16. listopada u Zagrebu u Hotelu International u 10 sati.

Vezani članci SKUD Ivan Goran Kovačić (Foto: SKUD IGK) "Tko pjeva, zlo ne misli“: Evergreeni filmske glazbe povodom 70 godina SKUD-a "Ivan Goran Kovačić" Dan bez mobitela u prometu_Slavonski brod "Niti jedan poziv nije vrijedan života!"