Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mi i naši gadgeti u prometu"

Prvo istraživanje o distrakcijama u vožnji: Koliko smo odgovorni vozači?

Istraživanje o distrakcijama u vožnji
Istraživanje o distrakcijama u vožnji Getty
Aktualno Galerija +0 Istraživanje o distrakcijama u vožnji Galerija 1/1 >>
Na konferenciji „Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi“ bit će prezentirana i publikacija pod nazivom „Mobitel – skriveni ubojica na cesti“ s rezultatima istraživanja distrakcije, prvi puta provedenog u Hrvatskoj kao ispitivanje reakcija vozača koji koriste mobitel tijekom vožnje.

 

 
Ekrani mobitela nisu i jedini ekrani koje danas imamo u auto-kabini. S novim automobilima dolaze ugrađeni u upravljačku ploču sve napredniji komunikacijski uređaji. Stvaraju li nam oni distrakciju i kako se s tim nosimo u odnosu na sigurnost u prometu? Hoćemo li se i na koji način pobrinuti da imamo i tehnološki razvoj i moderne načine komunikacija, a da istodobno ne ugrožavamo svoje živote?

Na ova i slična pitanja po prvi će puta na temu sigurnosti u cestovnom prometu uz policijske i prometne stručnjake odgovore tražiti i predstavnici IT i autoindustrije, te predstavnici prijevoznika, taksista i profesionalnih vozača.

Konferenciju „Mi i naši gadgeti u prometu – problemi i izazovi organizira Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu, a održat će se 16. listopada u Zagrebu u Hotelu International u 10 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TELE2 donosi Jedinstven u svijetu: Hrvatski policajac poznat po neuobičajenim metodama upozoravanja ljudi o korištenju mobitela u prometu Voditeljica projekta Dan bez mobitela, Renata Ivanović TELE2 donosi Stručnjaci otkrivaju: Kako ponašanje u prometu utječe na našu djecu?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene