Danko Končar održao je sastanke s Upravom Uljanik grupe i sindikatima. Novi plan restrukturiranja, kaže, treba prihvatiti i Europska komisija, a bit će gotov do svibnja.

Galerija Danko Končar, vlasnik Brodotrogira (Foto: Dnevnik.hr) Danko Končar (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Plan restrukturiranja Uljanika do svibnja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 +0 Plan restrukturiranja Uljanika do svibnja (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Sindikatima je pak važno da se zadrži brodogradnja. Hoće li biti otpuštanja znat će se tek nakon podrobnih analiza, kaže, jer u nekim segmentima ljudi ima previše, a u nekim ih nedostaje. Najavio je i ulazak svojeg Brodotrogira u sastav Uljanik grupe.

Vezani članci Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata (Foto: Dnevnik.hr) Sindikalist Cerovac: "Od Končara nisam imao očekivanja, radnici nisu ništa dobili" Danko Končar (Foto: Pixsell, Ivana Ivanović) Končar: "Imaju li kvalitetnijeg strateškog partnera, spreman sam prepustiti svu odgovornost, ali..."

"Mi planiramo da i Brodotrogir, odnosno ABT Hrvatska uđe u sastav Uljanika, da bude dio kao što je i 3. maj i da se tu izvrši racionalizacija poslovanja i jasno pojednostavni i na taj način i pojeftini proizvodnja", rekao je Končar.

"Prihvaćamo da to bude optimalan broj radnika koji će ostati, ali da se nadamo da će se raditi o jako malom broju radnika koji će dobiti otkaz", poručio je Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju