Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Komemoracija za jučer preminulog Jurja Njavru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu smrti prvog ministra hrvatskih branitelja i bivšeg ministra zdravstva dr. Jurja Njavre, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) prigodnom komemoracijom oprostilo se od svog prvog ministra i poznatog liječnika vukovarske bolnice koji je u tijeku najtežih napada na grad 1991. godine spašavao ranjene hrvatske branitelje i civile.

Na komemorativnom skupu u MOBMS-u od Jurja Njavre oprostili su se potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministar zdravstva Darko Milinović, kao i bivši ministri zdravstva i branitelja Andrija Hebrang i Ivica Pančić, te brojni članovi udruga iz Domovinskog rata i štovatelji pokojnog dr. Njavre.

Pročitajte i ovo Komemoracija za Ivana Šukera - 4 održana komemoracija Emotivan oproštaj od bivšeg ministra Ivana Šukera: "Svaka ti čast, bio si i ostao borac" Slika nije dostupna Umro dr. Juraj Njavro

Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor, vidno potresena smrću svog prethodnika, opisala je dr. Njavru kao izuzetnog i dobrog čovjeka. Istaknula je da je dr. Njavro bio jedan od junaka bitke za Vukovar 1991., kada je u najtežim uvjetima operirao branitelje i civile u vukovarskoj bolnici. Nakon što je bio oslobođen iz srpskog zatočeništva, bio je izuzetan kao ministar zdravstva, a potom i prvi ministar hrvatskih branitelja, dodala je.

Kosor je ocijenila da je Njavro bio uzor u ponašanju svim hrvatskim ministrima naglasivši da je on uvijek bio otvoren za razgovor i pomoć braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. I nakon umirovljenja 2003., nastavio je pomagati braniteljima i vojnim invalidima, ostajući aktivan u udruzi liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-1991., istaknula je Kosor.

Pokop dr. Jurja Njavre bit će u četvrtak, 18. rujna, na zagrebačkom Mirogoju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene