Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

- Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je danas na redovitoj konferenciji za novinare da je svih osam zdravstvenih ustanova, kojima je županija osnivač, prošle godine poslovalo pozitivno, za što je županija dobila bezuvjetno mišljenje revizora.


Osam županijskih zdravstvenih ustanova ostvarilo je u 2013. prihod oko 471 milijun kuna, što je 1,2 posto više nego pretprošle godine.

Vezani članci Prazna čekaonica u ambulanti Koronavirus ispraznio čekaonice, no liječnici upozoravaju: "Moramo biti svjesni da postoje i druge bolesti" Zlatko Komadina Komadina: "Broj kandidata govori o demokratičnosti SDP-a. Ima ih za svačiji ukus"

Ukupni rashodi bili su oko 464 milijuna kuna, pa je ostvarena pozitivna razlika od 6,5 milijuna koji će biti preneseni u sljedeće razdoblje s još oko 13 milijuna kuna prenesenih iz 2012.

Komadina je rekao kako nijedna županijska zdravstvena ustanova nije predana državi na sanaciju, da je u nekoliko njih u tijeku investicijski ciklus te da županija i dalje ulaže u iznadstandardnu razinu zdravstvene zaštite. U tim zdravstvenim ustanovama radi oko 1800 ljudi.

Ministar Ostojić koordinira rad zdravstvenih službi

Komadina je još izvijestio da je u obavljenoj reviziji poslovanja za 2013. Primorsko-goranska županija dobila bezuvjetno mišljenje revizora, što, smatra, govori o načinu rada županije i dobro postavljenom sustavu upravljanja, unutarnje kontrole i revizije te drugoga.

Na pitanje novinara hoće li na Glavnom odboru SDP-a tražiti da se glasuje o povjerenju predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću, odgovorio je da će na pitanja o nacionalnim političkim temama odgovarati sutra na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama.

Na redu je nova sjednica Glavnog odbora na kojoj će se vidjeti 'Quo vadis, SDP', rekao je sinoć za HTV Komadina odgovarajući na pitanje ima li Milanović snage konsolidirati stranku. Smatra da je Milanović na subotnjoj sjednici Glavnog odbora, na kojoj je Linić samo s tri glasa razlike izbačen iz stranke, dobio poruku i da ju je shvatio. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook