Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentirao i milanovića

Komadina o kandidaturi za predsjednika države: ''Hvala na nominaciji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina spekulacijama je u ponedjeljak ocijenio medijske napise da će biti kandidat svoje stranke na predsjedničkim izborima, a za mogućnost da to bude bivši predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović kazao je kako službenih razgovora o toj temi nije bilo, ističući da SDP-ov kandidat treba biti kohezijski faktor ne samo u toj stranci nego i na ljevici i centru.

"Što se tiče predsjedničkih kandidatura, hvala na nominaciji", odgovorio je Zlatko Komadina novinarima na pitanje jesu li točni medijski napisi da ga je predsjednik stranke Davor Bernardić nagovorio da bude SDP-ov predsjednički kandidat, dodavši da po napisima u medijima ni sam ne zna o čemu su to on i Bernardić razgovarali.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

"Meni je prije svega važno povjerenje građana Primorsko-goranske županije, građanima sam dao riječ da ću ostati u mandatu župana i sa zadovoljstvom radim svoj posao, nadam se na dobrobit građana. Budem li imao njihovo povjerenje, spreman sam tu dužnost i nastaviti obnašati. To je u mom fokusu, a ovo drugo... spekulacija je bilo i bit će", kazao je.

Na Predsjedništvu SDP-a nije bilo otvorenih rasprava o Milanoviću kao predsjedničkom kandidatu

Novinare je zanimalo i može li Zoran Milanović biti kandidat za predsjednika Republike kao nezavisni kandidat, a da ostane član SDP-a, na što je Komadina odgovorio da je svašta u životu moguće, ali da ne bi spekulirao. "Fokus je na europskim izborima, a službenih razgovora o toj temi nije bilo, niti je bilo otvorenih rasprava na Predsjedništvu. Kada bude, reći ću kako stoje stvari", poručio je.

Upitan kakvo je njegovo osobno mišljenje o toj mogućnosti, odgovorio je kako smatra da svatko relevantan može biti kandidat. "Netko sebe nominira, netko se diskvalificira. Situacija treba biti takva da kandidat SDP-a bude kohezijski faktor ne samo u SDP-u nego i na lijevom političkom prostoru i centru. Međutim, sada je preuranjeno govoriti o imenima", istaknuo je Komadina.

Na pitanje o imenima koja se još spominju u javnosti kao mogući SDP-ovi predsjednički kandidati, poput Ive Josipovića i Tonina Picule, rekao je kako su "ta imena već dulje vrijeme u medijskoj javnosti" te da će "tu možda biti i samonominacija".

Do završetka europskih izbora ne izlazimo u javnost s kandidaturama

Dodao je da će tema oko kandidata za predsjednika na dnevni red u SDP-u doći nakon europskih izbora."Do završetka europskih izbora u javnost nećemo izlaziti s kandidaturama", kazao je i dodao kako u SDP-u trebaju odlučiti i o tome hoće li provesti postupak predizbora, s obzirom na to da su u unutarstranačkoj izbornoj kampanji obećavali da će uključiti što širi krug članstva, a možda i građana.

"O tome treba donijeti relevantne odluke i ne bih spekulirao. Znam samo to da će SDP-ov kandidat biti potreban Hrvatskoj kao relevantan kandidat", naglasio je.

Komadina je sramotnim i apsurdnim ocijenio da mladi odlaze iz Hrvatske umjesto da rade, a da će oni stariji raditi do 67 godine života, kako to predviđa Vlada svojom mirovinskom reformom, umjesto da uživaju zasluženu mirovinu.

"Kod nas imamo potpuno obrnuti sustav i nakaradni način održavanja mirovinskog sustava, tako da se kroz njega što manje isplaćuje, umjesto da idu i veće mirovine. To je apsurd, trebaju raditi mladi, a ne stari. Treba se alimentirati mirovinski sustav s većim doprinosima, temeljem većih plaća da bude i veći mirovinski sustav, a ne da se temeljem manjih poreznih davanja i manjih plaća zapravo sve duže radi. Tako dolazimo do apsurdne situacije", zaključio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene