Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera naoružavanje Rijeke

Komadina: Dno dna je kad policija postupa po nalozima politike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Komadina je govoreći o predistražnim radnjama u vezi s novcem za naoružavanje Rijeke, kazao da, kad se istražuje nešto staro 20 godina, to ipak sliči na međusobne političke obračune te da nije jasno zašto je trebalo čekati zakon o nezastarijevanju, odnosno 15 i više godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamjenik Komadine dobro radi Iako je ministar u bolnici ministarstvo dobro funkcionira Slika nije dostupna Zavod za gastroenterologiju Ministar Komadina u bolnici

Komadina je rekao kako je jasno da vodstvo MUP-a dolazi iz redova politike i predstavlja određenu političku opciju, ali i da je 'ministar tu da osigura uvjete rada MUP-u, a ne procesuiranje pojedinaca'. Nada se da će, ako se dokaže da su osobe politički procesuirane, biti i ostavki.

>> Linić ekskluzivno: Podmeću mi špijunčina Karamarko i Grbić!

Kako je rekao župan Komadina, u Hrvatskoj je postala praksa da se pravda vlastit posao kako se ne bi reklo da ga netko nije obavio, odnosno da nije postupio te kako je njegov dojam da, barem u zadnje vrijeme, umjesto pravne imamo policijsku državu. Na novinarski upit kazao je da se u policiji ne može postupati prema HDZ-u ili SDP-u, t.j. da policija mora postupati prema opravdanosti dokaznog materijala i da je 'dno dna svake države ako se i kada se u policiji postupa na temelju političkih naloga'.

Naglasio je da treba razjasniti zašto iz nekih služba 'cure' podatci, dodavši da prijave budu često odbačene, a osobe, odnosno slučajevi, već su objavljeni u medijima.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene