Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Istri i na graničnim prijelazima

Kolone i pojačan promet prema unutrašnjosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet je pojačan na cestama prema unutrašnjosti Hrvatske i povremeno prema moru, te u Istri prema graničnim prijelazima sa Slovenijom, izvijestio je popodne u 14 sati Hrvatski auto-klub.

Kod naplatnih postaja Lučko, na izlazu sa autoceste prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 3 km, stoga se savjetuje vozačima da koriste naplatne postaje Demerje na kojima mogu plaćati kreditnim i debitnim karticama, a zbog izbjegavanja gužvi na Lučkom i gotovinom.

Pročitajte i ovo gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..." Slika nije dostupna Stanje na cestama Kilometarske kolone na graničnim prijelazima prema Srbiji i BiH: HAK vozače pozvao na pojačan oprez

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru GP Macelj, kolona vozila duga je oko 2,5 km. Na Istarskom ipsilonu kolona vozila duga oko 5 km kreće se prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija.

Zbog požara se na županijskoj cesti Plano-Prgomet prometuje naizmjenično jednim prometnim trakom, pa se vozače moli za oprez.

Pojačan je promet osobnih vozila na GP Stara Gradiška, u oba smjera (čekanja oko 30 minuta), dok je ulaz pojačan na GP-ima: Metković, Slavonski Brod i Karasovići (čekanja oko 40 minuta).

>> Kolnici mokri i skliski, ponegdje magla

Izlaz je pojačan na GP-ima: Metković (čekanja oko 1 sat), te Macelj, Kaštel, Plovanija i Goričan (čekanja oko 30 minuta). Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

U Istru ušlo više od 97 tisuća gostiju

Preko triju graničnih prijelaza u istarskoj županiji - Kaštela, Plovanije i Požana od petka do danas u podne u Hrvatsku je ušlo ukupno 97.360 gostiju, od toga 80.740 inozemnih gostiju, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Istodobno Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 93.275 putnika, od čega 86.840 stranih turista. Unatoč pojačanom prometu, na graničnim prijelazima nisu zabilježni veći zastoji i gužve a od stranih turista kod ulaza u zemlju najbrojniji su bili Talijani, Slovenci i Nijemci.

Na prometnicama Istarske županije također nisu zabilježeni veći zastoji a tijekom jutra najveća kolona vozila zabilježena je na Kaštelu i iznosila je oko pet kilometara.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene