Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi u centru grada

Kolona sjećanja u Vukovaru ići će izmijenjenom trasom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vukovaru je danas predstavljen službeni plakat i program obilježavanja Dana sjećanja 18. listopada.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo predstavio je službeni program Dana sjećanja 18. listopada prema kojem, zbog radova u centru grada, kolona sjećanja bi trebala ići izmijenjenom trasom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raspad gradske organizacije Trinaest vukovarskih SDP-ovaca podnijelo ostavku pa oplelo po Grbinu: "Dao si riječ, prevareni smo" Kolona sjećanja snimljena dronom - 4 Tisuće ljudi u koloni Ovako je kolona sjećanja izgledala iz zraka: ''Jednostavno nisam mogao ne doći''

Službeni program  započinje u 10 sati u dvorištu Županijske bolnice Vukovar, te nakon kratkog programa slijedi mimohod od 5,5 kilometara do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, ulicama - Gundulićeva, Kardinala Alojzija Stepinca, Frankopanska, Nikole Andrića, Stjepana Radića, Trg Slavija, Bana Jelačića. Kod spomen-obilježja na groblju položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a na svetoj misi odat će se počast žrtvama Vukovara.

>>Stožer: Nikada nismo htjeli dijeliti vukovarsku Kolonu sjećanja!

Plakat pod nazivom 'Vukovar-mjesto posebnog pijeteta' napravio je dizajner Boris Ljubičić besplatno, koji već godinama izradom plakata za Dan sjećanja daje svoj doprinos Vukovaru.

Iz Koordinacije vukovarskih udruga iz Domovinskog rata poručili su kako nisu zadovoljni izmijenjenom trasom. 'Treba razlikovati Dan sjećanja od borbe protiv ćirilice, to su dvije različite stvari. Na Dan sjećanja moramo biti svi ujedinjeni i jedinstveni. Očekujemo da će sve biti u redu, a svi koji dođu pozivamo da odaju počast gradu i poginulima', rekao je predsjednik Koordinacije Zdravko Komšić.

Načelnik policijske postaje Vukovar Miro Bradić istaknuo je kako će svim sudionicima osigurati sigurnost tijekom mimohoda, a broj policajaca kretat će se oko 250. Dodao je i kako će centar grada u ponedjeljak od 9 do 14 sati biti zatvoren za sav promet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene