Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oštra kritika'

Reakcije na izjavu Kolinde Grabar Kitarović o Angeli Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon intervjua predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Dnevniku Nove TV njemački Spiegl osvrnuo se na njezinu izjavu o njemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Riječi predsjednice Kolinde Grabar Kitarović: 'Gospođa Merkel koja ih je pozivala, sad je povukla ručnu kočnicu i rekla da Njemačka ne može primiti sve te ekonomske migrante koji dolaze. Gospođa Merkel je to učinila a da nije svjesna da je u vožnji, gdje se skupilo toliko automobila, da je povlačenjem ručne kočnice napravila kaos na cesti i treba ga sada riješiti' - uzburkale su javnost.

Pročitajte i ovo Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..." Slika nije dostupna Njemački Spiegel o gostovanju predsjednice na Novoj TV 'Grabar Kitarović je kritizirala njemačku politiku prema izbjeglicama'

POLITIČKI ANALITIČAR O TVRDNJAMA PREDSJEDNICE 'Diplomacija je registrirala njezine izjave'

Kritike na tu izjavu pljušte sa svih strana. Od političara do običnih građana, komentari na društvenim mrežama veoma su kritični.

'Ispričavam se kancelarki A. Merkel koja nam je osobito pomogla u završnoj fazi hrvatskih pregovora za EU', napisala je saborska zastupnica i bivša premijerka Jadranka Kosor.

Na riječi predsjednice osvrnuo se i njemački list Spiegl, koji ih je karakterizirao kao 'snažnu kritiku Njemačkoj'.

'Kritika iz Hrvatske kancelarki je upućena svega nekoliko sati prije sljedećeg hitnog sastanka EU u Bruxellesu o izbjegličkoj krizi', piše Spiegl.

Cijeli intervju s predsjednicom možete pročitati ovdje. 

Na pitanje je li predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović ipak trebala birati riječi kada je prozvala njemačku kancelarku da je svojim pozivom izbjeglicama izazvala kaos, saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković uzvratio je kako je 'to u ovom trenutku manje bitno'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene