Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U priopćenju iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović osvrnuli su se na pismo premijera Zorana Milanovića.


Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predložila je ostavku premijera Zorana Milanovića.

'Najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize je ostavka predsjednika Vlade', stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović iz Dubrovnika: "Drska agresija. Seljački se gnječi i mijesi Ustav" Zoran Milanović Milanović putuje u Čile: Susrest će se s najmlađim tamošnjim predsjednikom, koji je podrijetlom s Ugljana

Priopćenje iz Ureda predsjednice poslano je povodom pisma upućenog od strane predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića. U točki broj 4. istaknula je sljedeće:

'U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.'

TEMA DANA Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Priopćenje iz Ureda predsjednice, koje potpisuje glasnogovornik Luka Đurić, pročitajte u cijelosti:

'Povodom pisma upućenog od strane predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović, ističemo sljedeće:

1. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak, 19. veljače 2015. godine, nazvala je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića ponudivši suradnju te mu je tom prigodom najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

2. Tijekom tog razgovora Predsjednica je predsjedniku Vlade RH predložila da timovi Ureda predsjednice i Vlade RH utvrde dnevni red zajedničke sjednice.

3. Kako do danas iz Vlade RH nije prihvaćen taj prijedlog, Predsjednica Vladi RH upućuje prijedlog dnevnog reda zajedničke sjednice u skladu s člankom 102. Ustava Republike Hrvatske.

4. U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.

5. Ukoliko predsjednik Vlade RH ne uvaži taj konkretan prijedlog, Predsjednica od njega očekuje konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga i rješenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH.

6. Predsjednica sa zadovoljstvom prihvaća poziv za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost radi usvajanja godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2015. godinu.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju