Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrazovanje drži ključem razvoja, istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović, "ali važno je staviti naglasak i na STEM područje i bitno je povezati obrazovanje s gospodarstvom i tržištem rada"


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je na predstavljanju gospodarskih preporuka Vladi, koje je izradilo njeno Vijeće za gospodarska pitanja, kazala da cilj tog dokumenta nije bio ulaziti u izvršne ovlasti Vlade Republike Hrvatske, "nego biti konstruktivan partner u postizanju zajedničkog cilja - ukupnog oporavka i daljnjeg razvoja gospodarstva te otvaranja novih radnih mjesta".

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Državni vrh podržava ideju da se bivša predsjednica kandidira za glavnu tajnicu NATO-a: ''Možda je čak prekvalificirana...'' Kolinda Grabar-Kitarović Novi posao bivše predsjednice? "Priča se da ste najizglednija kandidatkinja za generalnu tajnicu NATO-a"

Devalvacija kune je najdelikatnije monetarno, financijsko i socijalno pitanje te egzistencijalno pitanje za mnoge građane Hrvatske, kad znamo koliki su krediti u eurima. Predsjednica se o tome nije željela očitovati. Nema sumnje da bi devalvacija koristila izvoznicima, a oni već imaju i projekcije o novim radnim mjestima. S druge strane, svi oni koji imaju kredite u eruima dobro znaju kako i na koji način bi se to moglo odraziti na njihove mjesečne rate. Sv ebi se to na kraju vratilo u Banske dvore, a što o devalvaciji kune misle u Banskim dvorima, nismo mogli doznati od nadležnih ministara. Mislav Bago

Kazala je kako je prvotna verzija preporuka sastavljena još prije godinu dana, kada ih je predala i prethodnoj Vladi, "a u međuvremenu su aktualizirane obzirom na zbivanja koja su se u međuvremenu i dogodila. Vlada premijera Plenkovića s njima je upoznata kroz našu uspješnu komunikaciju i suradnju".

"U preporukama se često spominje i obrazovanje, koje držim ključem razvoja, kako društva, tako i države, i u potpunosti podupirem nastavak provođenja Cjelovite kurikularne reforme, ali važno je staviti naglasak i na STEM područje i bitno je povezati obrazovanje s gospodarstvom i tržištem rada", kazala je Grabar-Kitarović.

"Želja mi je da se konstruktivnim prijedlozima nadopunjujemo. Republika Hrvatska ima sve preduvjete biti bogatom i uspješnom državom i na nama je da te potencijale iskoristimo", poručila je predsjednica.