Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za stotinu učenika Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman" u Belome Manastiru, čiji roditelji ne mogu plaćati djeci obrok, prehrana iz školske kuhinje osigurana je donacijama koje stižu od prošlog tjedna, kad je u medije dospjela informacija o gladnoj djeci, a donaciju u hrani danas je školi uručila i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović.


"Danas, u 21. stoljeću u Hrvatskoj ni jedno dijete ne smije biti gladno", rekla je Kolinda Grabar Kitarović, uručujući ravnatelju Damiru Mendleru donaciju u hrani za školsku kuhinju.

Vezani članci Ilustracija Spavat ćemo kraće: Uskoro slijedi velika promjena, a mnogima će teško pasti Plenković na sastanku s potpredsjednicom vlade Kosova Potpredsjednica vlade Kosova u službenom posjetu Hrvatskoj: "Možete računati na hrvatsku političku i tehničku pomoć"

Posebno se zahvalila svima koji su svojim donacijama pomogli da se osigura školski obrok za stotinu djece u OŠ "Dr. Franjo Tuđman". Rekla je kako je pročitala u medijima tužnu priču o tome kako u Baranji ima gladne djece i kako se u pomoć uključila jedna učiteljica koja plaća školsku kuhinju učeniku čiji roditelji to ne mogu. Odmah sam apelirala na brojne ljude da svojim prilozima i donacijama pomognu, rekla je Grabar Kitarović.

"Nedopustivo je da djeca u Hrvatskoj budu gladna", rekla je i istaknula da će se u svom budućem radu maksimalno zalagati i apelirati na sve subjekte u društvu, te koristiti svoje inozemne veze kako bi se osigurala hrana za svu djecu Hrvatske.

VIDEO Kolinda Grabar Kitarović: 'Priznajem, pogriješila sam i žao mi je'

Ravnatelj Damir Mendler kazao je kako je i sam iznenađen "što je u samo jednom danu nakon što je u medijima objavljena priča o učeniku kojemu učiteljica plaća školsku kuhinju jer je gladan, odaziv bio iznad svih očekivanja". Javljali su nam se neprekidno i pravne i privatne osobe koje će pomoći, tako da do kraja godine imamo osiguran topli obrok za stotinu učenika, rekao je Mendler.

Posebno je istaknuo pomoć roditelja koji i sami teško žive i imaju po troje i više djece. Solidarnost s onima kojima je danas teško, a takvih je zaista puno, "čini nas velikima i daje nam pravo na optimizam" rekao je Mendler.

Nažalost, dodao je, u Baranji sve više ljudi ne radi i socijalna situacija je izuzetno teška, o čemu govori i podatak da čak 4500 osoba u Baranji prima neki oblik socijalne pomoći, dok u Zagrebu, neusporedivo većem po broju stanovnika, socijalnu pomoć prima 7500 osoba.

Osnovnu školu "Dr. Franjo Tuđman" u Belome Manastiru pohađa 600 učenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju