Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Bruxellesu na summitu NATO-a, pa neće biti na večerašnjoj utakmici polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, no poslala je poruku igračima i izborniku.

Galerija


Predsjednica je iskoristila summit za susret s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, kojem je poklonila hrvatski nogometni dres s njegovim imenom i brojem "9". Britanskoj premijerki Theresi May poklonila je pak dres s rednim brojem 10, koji inače nosi Luka Modrić.

Vezani članci Ornela Vištica Nevjerojatna transformacija: Naša glumica postala bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović! Slika nije dostupna FOTO Predsjednica na Maksimiru

Na pitanje što prognizira za večerašnju utakmicu, odnosno hoćemo li nakon nje igrati za prvo ili treće mjesto, kazala je kako vjeruje da ćemo igrati "apsolutno za prvu poziciju, vidimo se u finalu.

Poslala sam jutros izborniku Zlatku Daliću i svima našim Vatrenima poruku da se drže, da igraju najbolje i najljepše što mogu, neopterećeni rezultatom, neka igraju za svoje obitelji, za naše mlade koji traže šansu u Hrvatskoj, za hrvatski narod i sve naše građane, i sve one koji navijaju za Hrvatsku diljem svijeta, a vidjeli smo da takvih ima puno".

Dodala je kako će u vrijeme utakmice biti na radnoj večeri, ali da će biti s Vatrenima svim srcem. "Naći ću načina da nekako nosim nacionalne boje, ne bi bilo u redu da baš nosim dres, bit će sa mnom, kraj mene, ali naći ću načina da pokažem i kroz nekakav fizički element potporu našem timu, da smo s njima u srcu.

Ovaj puta ne i na utakmici, ali u srcu, i da se vidimo u finalu", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.