Kolinda Grabar-Kitarović u predizbornoj je kampanji i u Splitsko-dalmatinskoj županiji posjetila je niz gradova.


Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u kampanji za drugi mandat, u nedjelju navečer održala je emotivan govor u Splitu. Istaknula je kako nije salonska političarka te upitala okupljene hoće li zapjevati.

Vezani članci Biračko mjesto, ilustracija Predsjednički izbori: Kako je glasala dijaspora? Vinko Gegić Bobetko u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović Show u stožeru Grabar-Kitarović: Obožavatelj vikao o sotoni, četnicima i zvijezdi petokraki, novinarima zaprijetio incidentom

Nakon govora, u kojem se osvrnula i na niz aktualnih kritika koje su joj u zadnje vrijeme upućivali protukandidati, Grabar-Kitarović je poručila: "Živio naš Split, naša Dalmacija i voljena Hrvatska" te potom s aktivistima, ali i svim prisutnima otpjevala pjesmu "Moja domovina", a zatim, kako je sama rekla, svoju najdražu pjesmu "Cesarica" od Olivera Dragojevića, u čemu joj se pridružio i njen suprug Jakov.

U izvedbi "Moje domovine" Grabar-Kitarović se pak pridružio i slabovidni Ivan Bogdanović, a kako je sve izgledalo možete pogledati u priloženim videima.