Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

KORPORATIVNI PROBLEM

Predsjednica: "Razumijem želju Sberbanke da naplati potraživanja, ali Agrokor nije nacionalizirana tvrtka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u utorak u Slavonskome Brodu, odgovarajući na pitanje novinara o razgovorima u Rusiji vezanim uz Agrokor, kako razumije želju Sberbanke da naplati svoje tražbine, ali, dodala je, riječ je o korporativnom problemu.

Nakon što je predstavila dogovor postignut s ruskim vlasnicima rafinerije u Bosanskome Brodu, novinari su hrvatsku predsjednicu pitali traži li predsjednik uprave Sberbanke promjenu izvanredne uprave u Agrokoru jer nisu zadovoljni načinom na koji se odnosi prema njihovih tražbinama. Predsjednica je podsjetila da predsjednik uprave ruske banke nije bio na razgovoru s predsjednikom Putinom, nego na radnom ručku.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti"

"U potpunosti razumijem želju Sberbanke da naplati svoja potraživanja, velika ulaganja koja su bila u koncern Agrokor. Isto tako sam objasnila da je riječ o korporativnom problemu, da Agrokor nije nacionalizirana tvrtka, kao što postoji krivo tumačenje u nekim krugovima. Rekla sam da ću vrlo rado posredovati između Sberbanke i nadležnih institucija i ljudi koji se bave tim pitanjem. Ja gospodinu Grefu ne mogu konkretno odgovoriti na njihova potraživanja, već sam prenijela stavove koje sam dobila od Vlade Republike Hrvatske i od same uprave", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Također je istaknula kako je pitanje Agrokora detaljno razmotreno na užem sastanku s predsjednikom Putinom. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene