Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odnosi se mijenjaju

SVE JE DRUGAČIJE Konzultacije kod predsjednice bit će neuobičajene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odnosi se mijenjaju iz dana u dan. Predsjednica najavljuje konzultacije koje će ipak biti drugačije i neuobičajene.

Idući tjedan za isti stol predsjednica Kolinda Grabar Kitarović planira posjesti Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

Nakon posljednjih izbora sve je drugačije, i rezultat izbora je neočekivan i nikada nismo imali takav primjer i upravo je to rečenica koju najviše spominjemo, da se nešto u Hrvatskoj događa po prvi put.

Tako će i konzultacije kod predsjednice po prvi put sa strankama s kojima su sudjelovali na izborima izgledati nešto drugačije. Predsjednica planira u ponedjeljak ujutro prvo okupiti prve ljude katedri ustavnog prava iz cijele Hrvatske.

'Prije raspisivanja izbora predsjednica bi morala nekome povjeriti mandat'

Želi s njima vidjeti koja su njezina ustavna prava. Vrlo je jasno predsjednici da mandat ne može dati osobi koja je ne uvjeri da ima većinu, a većina je podrška 76 zastupnika. Za sada to nitko nema i postavlja se pitanje može li predsjednica, a da nikome nije dala probni mandat za sastavljanje Vlade raspisati ponovljene izbore. To je odgovor na pitanje koje će tražiti od ustavnopravnih stručnjaka.

Jedan od dogovora je također – mora li se konstituirati Sabor prije raspisivanja izbora ili to može biti njezina autonomna odluka. Sve su to odgovori koje predsjednica planira staviti na stol Zoranu Milanoviću, Tomislavu Karamarku, ali za isti stol, da sjednu zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, ne jedan na jedan, da predsjednica vidi može li i koja politička opcija skupiti podršku 76 zastupnika i hoće li ovo biti posljednja ili će biti još konzultacija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene