Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPET U PROBLEMU

PITALI SMO URED PREDSJEDNICE Evo gdje je Grabar-Kitarović bila u siječnju 1992.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka Đurić, glasnogovornik Predsjednice Republike, tvrdi da je Grabar-Kitarović u vrijeme međunarodnog priznanja Hrvatske stažirala u međunarodnom odjelu Ministarstva znanosti i tehnologije.

Kolinda Grabar-Kitarović je u vrijeme priznanja Republike Hrvatske stažirala u međunarodnom odjelu Ministarstva znanosti, rekao je Luka Đurić, glasnogovornik Predsjednice Republike, za Dnevnik.hr. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović TKO JE SABOTIRA I PROTIV NJE LOBIRA... Milanović o eksplozivnim optužbama Grabar-Kitarović: "Dajte im dovoljan štrik, pa će se već sami objesiti" Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Prema njegovim riječima, današnja Predsjednica je u Ministarstvu znanosti i tehnologije počela stažirati u siječnju 1992. godine, tako da je upravo u vrijeme međunarodnog priznanja Hrvatske, 15. siječnja kada su Hrvatsku priznale sve zemlje članice Europske zajednice, bila u međunarodnom odjelu toga Ministarstva. 

U travnju iste godine javila se na javni natječaj, nakon čega se i zaposlila u Ministarstvu znanosti, također u međunarodnom odjelu. 

Grabar-Kitarović je u svom govoru u nedjelju na svečanosti povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske, između ostalog pozdravila i "svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju", s kojima je "imala čast raditi u to vrijeme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i neovisnost". Upravo je ta rečenica izazvala polemiku u javnosti, jer se iz njenog životopisa ne može zaključiti da je u siječnju 1992. doista radila s hrvatskim diplomatima

U njenom službenom životopisu objavljenom na stranicama Ureda predsjednice doista piše da je karijeru započela 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije, ali nema detalja o početku rada, kao ni poslova na kojima je radila

"Kolinda Grabar-Kitarović karijeru započinje 1992. u Ministarstvu znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, a 1993. prelazi u Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske", piše u službenom životopisu Grabar-Kitarović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene