Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki dan se izvlači

Jadransko more ima ozbiljan problem o kojem se (pre)malo govori: "Iz godine u godinu sve je gore. Nailazimo na kante, bačve, frižidere..."

Papa Franjo je u nedavnom televizijskom intervjuu poručio da je bacanje plastike u more – zločin. Također je rekao da su mu talijanski ribari prenijeli da su u Jadranskome moru našli tone plastike. Isto je potvrdio i Antonio Šunjić, predsjednik Ceha ribara Splitsko-dalmatinske županije.

Papa Franjo u nedavnom je intervjuu upozorio da bacanje plastike ubija biološku raznolikost. Upozorio je da se s bacanjem plastike u more, koje je nazvao zločinom, treba prestati ako čovječanstvo želi spasiti planet za buduće naraštaje. Papa je također rekao da su mu talijanski ribari rekli da su u Jadranskom moru pronašli tone plastike.

Antonio Šunjić, predsjednik Ceha ribara Splitsko-dalmatinske županije, rekao je da se iz mora dnevno izvadi 100 do 200 kilograma plastike i smeća.

"To je iz godine u godinu sve gore. Najviše nailazimo na stare kante, bačve, gume, frižidere, mašine. Svašta se nađe u moru", rekao je za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZABRINUTOST NA VRHU Najopasnije razdoblje od Drugog svjetskog rata: "Nitko ne gomila 140.000 naoružanih vojnika na granici neke zemlje, a da to nije velika prijetnja"

Pročitajte i ovo Kuzma Kovačić ZA DNEVNIK NOVE TV Autor dizajna hrvatske kune o skandalu oko kovanice eura: "Izbor motiva nije do kraja dobar, a ni postupak izvedbe"

Također je dodao da ribarska oprema više nije velik problem kada je u pitanju zagađenje mora.

"U proteklim godinama se povadilo što je bilo, a i ta je oprema jako skupa, tako da se nastoji izvaditi", rekao je Šunjić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene