Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se vladina odluka

Velik udarac na kućne budžete: Gorivo bi moglo poskupjeti, dizel pogotovo

Bez intervencije, kako doznaje Dnevnik Nove TV, dizel bi od ponoći mogao drastično poskupjeti.

Čeka se Vladina odluka o novim cijenama goriva. Bez intervencije, kako doznaje Dnevnik Nove TV, dizel bi od ponoći mogao poskupjeti čak 1,20 kuna, a benzin 50 lipa.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Marko Biočina što nas čeka? Analiza reportera Dnevnika Nove TV Marka Biočine o cijenama goriva: "Da bi se nekome dalo, uvijek se nekome drugome mora uzeti"

Velik je to udarac za kućne budžete vozača automobila koje pokreće dizelski motor, a još veći za cijeli transportni sustav - kamione, autobuse... Što bi to značilo za vozače kamiona, za Dnevnik Nove TV pojasnio je Goran Brumnjak iz udruženja profesionalnih vozača, koji se javio s puta za Litvu.

"Vlasnicima vozila jako je teško, nije im lako nimalo. Ni nama vozačima koji smo ovisni o njima jer ako oni prestaju raditi, i mi ostajemo bez posla. Ovako i onako jako puno vozača fali. I u Europi i u Hrvatskoj.

Vozači koji će ostati u Hrvatskoj bit će prisiljeni pobjeći iz države. Cijene idu gore, plaće ne idu gore, nažalost, jer prevelika su davanja na te trošarine, na ta goriva", smatra Goran Brumnjak, iz Udruge profesionalnih vozača CONVOY.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene