Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez konkretnog odgovora

Sindikalne čelnike razljutilo pitanje o njihovim plaćama: ''Nije pošteno, nemojte nas to više pitati. Pozdravite urednika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je premijer Andrej Plenković rekao da sindikalni čelnici imaju veću plaću od njegove, oni su danas prije sastanka u Ministarstvu rada upitani o svojim plaćama, ali na to pitanje nisu htjeli odgovoriti.

Kolika je plaća sindikalnih čelnika? Jednostavno pitanje na koje nitko od njih danas nije htio odgovoriti.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec nije želio reći kolika mu je plaća. Kazao je kako je iznos njegove plaće poznat članovima sindikata te da je ona određena još 2000. godine, odnosno da je manja od plaće pomoćnika ministra.

Ni Željko Sipić, čelnik sindikata Preporod, nije želio konkretno o iznosu.

"Plaća čelnika sindikata Preporod poznata je svim članovima tog sindikata. Barem je upola manja od premijerove", rekao je Stipić.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod (Foto: Dnevnik.hr) "Nije bilo dogovora" Jedni otišli, drugi ostali: Predstavnik sindikata Preporod nije napustio sastanak u Ministarstvu

Vilima Ribića iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja to je pitanje uzrujalo pa je u nekoliko navrata odgovorio: ''Pozdravite urednika.''

"Dajte da vam odgovorim na to pitanje tako da vam neću odgovoriti na to pitanje. Pozdravite urednika. Cijela Hrvatska zna kolika je moja plaća. Nemojte nas to više pitati jer nije pošteno", rekao je te dodao da su razgovori o plaćama sada pokazatelj da se žele postići razmirice među sindikalistima u štrajku.

Na pitanje Sanji Šprem, predsjednici Sindikata hrvatskih učitelja, je li njezina plaća manja od premijerove, ona kaže da joj je plaća puno manja: ''Puno, puno manja. Manja je i od plaće njegova pomoćnika.''

Predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Igor Radeka odgovorio je: ''Moja je plaća mnogo manja od premijerove. Ja sam volonter u sindikatu jer redovito radim kao sveučilišni profesor. Moja plaća je značajno niža od plaće premijera."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene