Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kruzeri dodatno zakomlicirali

Kolaps u Dubrovniku: Turisti zakrčili grad na 15 minuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik inače u ovo vrijeme vrvi turistima, no jučerašnja gužva iznenadila je sve, od gostiju do gradskih službi.

Tijekom noći su uništeni prometni znakovi za pješake što je dovelo do pravog kolapsa na ulazu u Stari Grad. Sve se dodatno zakompliciralo kada su stigla dva kruzera.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

Dubrovnik, čini se, ima najveću sezonu do sada. U grad se svakodnevno slijevaju rijeke turista, tako se i jučer oko podneva na Stradunu našao veliki broj turista koji su se toliko izgubili da nisu znali gdje će hodati i došlo je do kaosa. U pomoć im je uskočio pročelnik poduzetništva, mora i turizma Grada Dubrovnika Milan Perić.

'Ja ne bih rekao da se dogodio neki veliki čep. Točno je da se na nekih 15 minuta na ulazu stvorila mala gužva, međutim, to nije bilo toliko problematično da se nije moglo odvijati', rekao je Perić. 'Čim su mi dojavili ja sam intervenirao preko policije i nadležnih gradskih redara pa se sve riješilo za 15-ak minuta', dodao je.

'Međutim, Dubrovnik je i u drugoj polovici 8. mjeseca prepun turista, a tako se nastavlja rujan listopad, a ja se nadam i zimu. Prema tome za očekivati je da će biti gužve. Pored stalnih gostiju u Dubrovniku, hotelskih smještaja, privatnih iznajmljivača, tu su još i kruzeri i za očekivati je da će doći do povremenih gužvi', rekao je Perić.

Perić je rekao kako Dubrovnik svake godine ima sve više turista te da pokušavju rješavati probleme s gužvama, a znakovi označavaju boljitak protoka. 'Stalci koji su oštećeni od nepoznatih osoba dani su na popravljanje i nakon popravka su stavljeni na svoja mjesta', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene