Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Morske dubine

Koje tajne skrivaju olupine pred Rijekom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prava rijetkost je na Jadranu da se u jednom danu može zaroniti na čak tri dobro očuvane brodske olupine, ove bi godine mogla privući brojne ronioce amatere.

Naša riječka ekipa isplovila je s kostrenskim roniocima i istražila koje tajne skrivaju olupine pred Rijekom. Tri brodske olupine na dubini do četrdeset metara u riječkom akvatoriju postaju prava turistička atrakcija.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Ilustracija - 5 SAVJETI I PREPORUKE Kupanje mnoge veseli, ali opreza nikad dosta: Roditelji pogotovo trebaju pripaziti na jednu stvar

'Na potezu od kilometar i nešto imamo izvanredne tri pozicije što ja ne znam za drugu situaciju da je baš tako pozicionirano', pojašnjava Joso Bilić, KPA Kostrena. Malo se koji grad može pohvaliti s podmorjem tako bogatim olupinama. 'Uvijek je sve novo, još uvijek ima jako puno toga za vidjeti i definitivno se isplati ići dolje', kaže ronilac Petar Vukelić.

Potopljeni brodovi prepuni su života, a tišina rješava ronioce svakodnevnog stresa. Oni koji su jednom zaronili na neku od tri riječke olupine rado im se vraćaju. 'Svaki put je nešto novo, svaki put je drugačije, drugačije ribe, nešto se uvijek događa oko potopljenih brodova', kaže ronilac Mario Kapš.

Interes stranih ronioca sve je veći. 'U prvom redu su tu Talijani, pa onda su tu Slovenci, pa Austrijanci i Belgijanci i recimo neki Švedi, ali oni su već puno slabije zastupljeni', Ferdo Hitrec, organizator ronjenja. Ako je suditi po interesu riječkim će olupinama već ovoga ljeta novi život udahnuti znatiželjni strani turisti iz cijele Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene