Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori u tri županije

Nema odmora za vatrogasce: Opet požari u Dalmaciji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna uprava za zaštitu i spašavanje obavijestila je o novim požarima diljem juga Hrvatske.

Vatrogasci imaju pune ruke posla u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Oko 13 sati buknuo je požar otvorenog prostora na teško pristupačnom terenu kod zaseoka Kundidi, Slivno, kod Imotskog. Trenutno ga gase lokalne vatrogasne snage uz pomoć 2 Canadaira PP NOS OS RH.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima

S požarišta kod Crvenog jezera u Imotskom, gdje je vatra buknula nešto prije 15 sati, povučene su zračne snage. U gašenju trenutno sudjeluju lokalne vatrogasne snage. Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je u 14:37 sati informaciju o požaru otvorenog prostora kod mjesta Studenci, uz granicu s BiH. U gašenju trenutno sudjeluju lokalne vatrogasne snage uz pomoć 1 helikoptera PP NOS OS RH s uređajem za gašenje.

Gori i u zadarskoj županiji

U zadarskoj županiji gasi se nekoliko požara. Požar na području Ostrovice, Lišane Ostrovičke (Vatrogasno operativni centar Zadar zaprimio dojavu 10. srpnja 2012. godine u 13:05 sati) trenutno gase lokalne vatrogasne snage, a pomažu im i zračne snage. Gašenje je u tijeku.

S požarišta na predjelu Vukšić – Budak (Vatrogasno operativni centar Zadar zaprimio dojavu 10. srpnja 2012. godine u 13:00 sati) povučene su zračne snage, a požar i dalje gase lokalne vatrogasne snage te je gašenje u tijeku.

Požar otvorenog prostora kod mjesta Smilčić (Vatrogasno operativni centar Zadar zaprimio dojavu 11. srpnja 2012. godine u 09:50 sati) koji se u popodnevnim satima ponovno aktivirao lokaliziran je u 17:00 sati. U tijeku je sanacija požarišta.  Ovdje je bila velika akcija vatrogasaca jer je vatra prijetila kućama. 'Na terenu djeluju air tractori i kanader, te na zemlji DVD Pridraga i 17 vatrogasaca Zadar s četiri vozila. U blizini kuća gori visoko i nisko raslinje. Djelomično je i zadimljena autocesta', istaknuli su ranije iz zadarskog vatrogasnog operativnog centra.

>> Opet gori u Dalmaciji

Požarišta su opet aktivna i na šibenskom području. 'U 13.16 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području općine Promina, zaseok Marasovine. Na intervenciju su izašli JVP Drniš, DVD-i Drniš i Promina i ophodnja Oklaj. U pomoć su pozvane zračne snage. Gašenje je u tijeku', rekli su šibenski vatrogasci koji su, podsjetimo, u utorak cijeli dan gasili požar u zaleđu Vodica gdje je vatra prešla preko vatrogasnog kmbija i prilikom čega su stradala dva vatrogasca. (DUZS/Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene