Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno se aktivirao požar

Opet gori u Dalmaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom noći i jutra vatrogasci su imali pune ruke posla s požarima no konačno je sve stavljeno pod kontrolu, požari su ugašeni, ali se ponovno aktivirali.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je u 11:25 sati informaciju o požaru kod mjesta Zvečanje. Gori šuma i nisko raslinje. U gašenju trenutno sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a u pomoć su im upućeni 1 Canadair i 1 helikopter PP NOS OS RH s uređajem za gašenje. Gašenje je u tijeku.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Pod nadzorom gasitelja su požari u Zadarskoj županiji, na području Ostrovice kod Lišana Ostrovičkih, a na predjelu Vukšić - Budak požar je bio ugašen, ali se ponovno aktivirao, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Gori niska hrastova šuma i nisko raslinje na minski sumnjivom području. Pomoć zemaljskim snagama pruža 1 Canadair PP NOS OS RH.

U 9:50 zaprimljena je dojava i o požaru raslinja u Smilčiću. Opožareno je oko 30 ha niskog raslinja na minski sumnjivom području. Požar je lokaliziran u 11:30 sati. U gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage (JVP Zadar i DVD Pridraga), a iz zraka su im pomoć pružali 1 Canadair i 2 AirTractora PP NOS OS RH. U tijeku je sanacija.

U požaru ozlijeđeni vatrogasci

Požar otvorenog prostora na predjelu Kovča, kod brda Okit, Vodice, koji je prijavljen Županijskom centru 112 u ponedjeljak oko podneva, lokaliziran je sinoć u 22:00 sata. Požarom je zahvaćeno 150 hektara trave i niskog raslinja. U tijeku je sanacija požarišta. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković sa suradnicima sinoć je obišao dvojicu ozlijeđenih vatrogasaca u njihovim domovima. Vatrogasci su zadobili lakše tjelesne ozljede i osjećaju se dobro.

Požar otvorenog prostora kod Kistanja – Tomasovića Stanovi koji je buknuo jučer u popodnevnim satima ugašen je sinoć u 20:15 sati. Požarom je bilo zahvaćeno 3 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 3 protupožarna zrakoplova Air Tractor i JVP Knin, DVD Kistanje i Dubravice s ukupno 13 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila.

>> Navečer lokaliziran požar kod Vodica

Vatrogasno operativni centar Split zaprimio je 11. srpnja u 1 sat dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Križnjaka – Trečanica, kod Planog. Površina požara je oko 12 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjeluju DIP Split, JVP Split sa sezoncima i DVD-i Kaštela, Trogir, Slatine, Vranjic, Solin, Mladost, Gomilica, Žrnovnica i Podstrana s ukupno 73 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran jutros u 05:30 sati, a na požarište je upućen 1 helikopter PP NOS OS RH s uređajem za gašenje radi lakšeg saniranja teže pristupačnih dijelova požarišta.

Požar na otvorenom prostoru kod Sinja na području Bitelić – Vrdovo, koji je buknuo u ponedjeljak u popodnevnim satima ugašen je jutros u 5 sati. Opožareno je oko 30 hektara trave, niskog raslinja i niske borove šume. U gašenju požara sudjelovala su 3 AirTractora i 1 helikopter PP NOS OS RH s uređajem za gašenje, kao i JVP Split, DVD Sinj i djelatnici Šumarije Sinj s ukupno 20 vatrogasaca. (Hina/DUZS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene