Morski pas volonja dug gotovo pet metara atrakcija je koja je danas prijepodne plijenila pažnju svih onih koji su se zatekli u riječkoj luci.


Na ogromnu ribetinu nabasli su ribari s broda "Mali Mate" u čije se mreže zaplela na otprilike jednu nautičku milju udaljenosti od luke. Volonju je izvukla i do Rijeke dovela plivarica "Ogorje" vlasnika Ante Bočine, piše Novi list.

Vezani članci Morski pas kod Sumartina? Ma je li ono peraja... Uplašili se da su pored Brača snimili morskog psa, stručnjak tvrdi: "To je druga vrsta ribe" Morski pas, ilustracija (Foto: Getty Images) Izlet se u trenu pretvorio u tragediju: Pred očima obitelji morski pas joj odgrizao obje ruke i dojku

>> Kornati: Ulovio morskog psa od 3,6 metara i 150 kilograma

Ova vrsta morskog psa najčešće živi na dubinama većim od 60 metara. Hrani se ribama i rakovima, a nije opasna za ljude. Najveća šteta koju može prouzročiti je ona na ribarskim mrežama u što su se jutros uvjerili ribari s "Malog Mate".

Ulovljeni primjerak spada među veće u posljednje vrijeme nađene u Jadranu. Točna dužina koja mu je izmjerena pri dolasku u Rijeku je čak 4,96 metara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.