Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među većim primjercima u posljednje vrijeme

Kod Rijeke uhvaćen morski pas od 5 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Morski pas volonja dug gotovo pet metara atrakcija je koja je danas prijepodne plijenila pažnju svih onih koji su se zatekli u riječkoj luci.

Na ogromnu ribetinu nabasli su ribari s broda "Mali Mate" u čije se mreže zaplela na otprilike jednu nautičku milju udaljenosti od luke. Volonju je izvukla i do Rijeke dovela plivarica "Ogorje" vlasnika Ante Bočine, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odbio hitnu pomoć Napad opasnog predatora: Surfera ugrizla velika bijela psina Morski pas pronašli tijelo Morski pas napao i ubio tinejdžera blizu plaže koju obožavaju turisti

>> Kornati: Ulovio morskog psa od 3,6 metara i 150 kilograma

Ova vrsta morskog psa najčešće živi na dubinama većim od 60 metara. Hrani se ribama i rakovima, a nije opasna za ljude. Najveća šteta koju može prouzročiti je ona na ribarskim mrežama u što su se jutros uvjerili ribari s "Malog Mate".

Ulovljeni primjerak spada među veće u posljednje vrijeme nađene u Jadranu. Točna dužina koja mu je izmjerena pri dolasku u Rijeku je čak 4,96 metara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene