Morski pas volonja dug gotovo pet metara atrakcija je koja je danas prijepodne plijenila pažnju svih onih koji su se zatekli u riječkoj luci.


Na ogromnu ribetinu nabasli su ribari s broda "Mali Mate" u čije se mreže zaplela na otprilike jednu nautičku milju udaljenosti od luke. Volonju je izvukla i do Rijeke dovela plivarica "Ogorje" vlasnika Ante Bočine, piše Novi list.

Vezani članci Morski pas prekinuo kupanje - 1 Morski pas prekinuo kupanje obalnoj straži: Stražar na brodu zapucao na životinju Napad morskog psa Udarao morskog psa sve dok nije pustio nogu njegove supruge: "Spasio joj je život, zaista je bio nevjerojatan"

>> Kornati: Ulovio morskog psa od 3,6 metara i 150 kilograma

Ova vrsta morskog psa najčešće živi na dubinama većim od 60 metara. Hrani se ribama i rakovima, a nije opasna za ljude. Najveća šteta koju može prouzročiti je ona na ribarskim mrežama u što su se jutros uvjerili ribari s "Malog Mate".

Ulovljeni primjerak spada među veće u posljednje vrijeme nađene u Jadranu. Točna dužina koja mu je izmjerena pri dolasku u Rijeku je čak 4,96 metara.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.