Policija (Foto/Arhiva: Slavko Midzor/PIXSELL)
Policija (Foto/Arhiva: Slavko Midzor/PIXSELL)

Uz državnu cestu Sisak - Zagreb, na ulazu u Lekenik, u četvrtak ujutro uhićeno je pet migranata koji su prevezeni u sisačko-moslavačku Policijsku upravu, gdje je u tijeku obrada i utvrđivanje njihova identiteta.


Kako se doznaje, skupina ja na cestu izašla iz obližnjeg šumarka i prešla preko livade. Prvi ih je zapazio jedan Lekeničanin, koji je odmah pozvao policiju. Policajac koji je bio službeno u Lekeniku pozvao je pomoć kako bi se migranti zadržali. Nakon dolaska policijskog kombija odvezeni su u Sisak u Policijsku upravu.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Bit će udaljen iz službe: Policajac nagovorio migrante da viču "Dinamo Zagreb" i "Za dom spremni" pa ih snimao Njemački Savezni ured za migraciju i izbjeglice BAMF (Foto: AFP) Njemačka: Uhićena djelatnica zbog odobravanja azila u 1200 slučajeva koji nisu ispunjavali kriterije

Neslužbeno se doznaje da su imigranti uglavnom iz Sirije. Nedaleko od mjesta na kojem su jutros uhićeni lani je također uhićena skupina migranata koja je očito bila na istoj ruti.

Načelnik lekeničke općine Ivica Perović pozvao je mještane da obavijeste policiju ako primijete sumnjive osobe. (Hina)