Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicija HDSSB-a i Hrvatske konzervativne stranke (HKS) zatražila je u Osijeku da zdravstvena zaštita bude maksimalno dostupna svim stanovnicima Slavonije i Baranje, što se može postići ozbiljnim reformama i ravnomjernim raspoređivanjem proračunskih sredstava, a sadašnju situaciju u zdravstvu smatraju dokazom da je Slavonija i u tom segmentu zapostavljena.


OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Vezani članci Slika nije dostupna HDSSB: Mandat ministra Romića nastavak je loše politike prema poljoprivredi Slika nije dostupna Vulin: Most nastavlja politiku Tihomira Jakovine

Na predstavljanju programa za zdravstvo i socijalnu skrb predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin ocijenio je kako je standard zdravstvene zaštite u toj regiji niži nego u drugim dijelovima Hrvatske. Kao primjer naveo je lipanjsku nabavu CT uređaja za cijelu Hrvatsku kada je nadležno Povjerenstvo s popisa skinulo četiri bolnice, među kojima su tri iz Slavonije, a to su bolnice u Pakracu, Požegi i Našicama.

Kandidat s liste, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, kazao je kako je za sadašnje stanje u zdravstvu odgovorna politika, koja je odlučivala o organizaciji i svim važnim financijskim ulaganjima u zdravstveni sustav, pri čemu su Slavonija i Baranja ostale zapostavljene.

Zalažemo se za ozbiljnu reformu primarne zdravstvene zaštite, koja je temelj svega, ali i bolničke zdravstvene zaštite, koja mora biti dostupna i besplatna za djecu, umirovljenike i nezaposlene, jer mora odgovarati socijalnom stanju u državi, istaknuo je Šišljagić.

Smatra kako za takve poteze ima dovoljno novaca, ali ga se mora ravnomjerno, racionalno i logički raspoređivati.

Kandidat s liste Dinko Burić kazao je kako će se njihovi saborski zastupnici zauzimati za to da se besplatni udžbenici bezuvjetno osiguraju za sve osnovnoškolce te da prilikom donošenja državnog proračuna više ne bude upitno hoće li biti osiguran besplatan prijevoz srednjoškolcima te subvencioniran prijevoz studentima.

Kada je u pitanju depopulacija, zalagat ćemo se da porodiljne naknade ostanu u punom iznosu tijekom cijele godine te da majke s četvero ili više djece dobiju radni status, odnosno da imaju redovna mjesečna primanja, istaknuo je Burić. (Hina)