Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U kninskoj bolnici

Knin: Nitko sa sigurnošću ne zna zašto su umrli blizanci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragedija u kninskoj bolnici. Pri porođaju su umrli blizanci, a 34-godišnja majka još je na liječenju. Otac sumnja da liječnici nisu dobro obavili svoj posao.

Trebao je biti jedan od najsretnijh dana u životu, no telefonski poziv iz bolnice srušio je svijet Ivana Ilića. Javili su mu da su njegovi blizanci umrli na porođaju.

Pročitajte i ovo Kelsey Hatcher MEDICINSKI FENOMEN Žena s dvije maternice rodila dvaput u dva dana: Ovo se događa jednom u 50 milijuna slučajeva Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

'Pitao sam: Pa doktore zar nije nijedno dijete živo, a on je rekao: Ne nije, ni jedno ne diše. I da su oni kao pokušali sve i da nijedno nije živo. Kaže da pupčane vrpce nisu bile spojene kako treba', ispričao je Ilić koji sumnja da je svemu kriva liječnička nepažnja. Problem se, kaže, mogao ranije utvrditi jer su oni nekoliko dana prije stigli u bolnicu zbog problema koje je supruga osjećala.

'U četvrtak i petak već smo ih upozoravali da osjeća velik pritisak, da je žedna, da povraća sve što popije i pojede. Oni su mi govorili da je to normalno za blizance', kazao je Ivić. Dodaje, to je najviše zavaralo njega i suprugu koja je nakon porođaja završila na intenzivnoj, a poslije u Splitskoj bolnici i to zbog, kako kaže Ivan, HELP sindroma. A ni tada, smatra Ilić, liječnici nisu dobro reagirali.

'Ja ne mogu nikoga optuživati. Ali ima neke odgovornosti što se tiče nemara i nepažnje', kaže Ilić. U Kninskoj bolnici još nemaju odgovora na pitanje zbog čega se tragedija dogodila.

'Zašto, kako, zbog čega se desilo? Sva nadležna tijela, bilo bolnice, bilo ministarstva će odraditi svoje, a nakon toga nadam se da ćemo znati stvarnu situaciju zbog čega i zašto se to dogodilo', rekao je Oliver Ojdanić, ravnatelj Opće bolnice 'Hrvatski ponos' u Kninu. Čekaju se još patohistološki nalazi kako bi se detaljnije utvrdili uzroci smrti.

'Stručni kolegij traži mišljenje povjerenstva za unutarnji nadzor koje će danas odraditi svoje. Nakon toga slijedi ova informacija prema ministarstvu zdravstva koje odlučuje koju vrstu nadzora će poslati, a vjerojatno će poslati nadzor prema nama očekujemo da će doći', rekao je Ojdanić. Ilić je sve prijavio i općinskom državnom odvjetništvu. A sada se u zagrljaju njihova četverogodišnjeg sina, samo nada da će supruga ozdraviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene