Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik uvjeren

Knezoviću stiže i supruga: Ne mislim nigdje ići

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oliver Knezović, bjegunac iz BiH osumnjičen za ubojstvo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, pušten je na slobodu nakon razgovora kod istražnog suda.

'Samo želim reći da sam vjerovao u hrvatsko pravosuđe i da ću se redovno odazvati svakom pozivu. Ne mislim nigdje ići i tu sam. Uglavnom, samo vjerujem u hrvatsko pravosuđe', istaknuo je slobodni Knezović. Osim bosansko-hercegovačkog, Knezović ima i hrvatsko državljanstvo a period od pritvora do oslobađanja, ocijenio je fer i korektnim. Već sutra dolazi mu supruga, a živjet će od osam tisuća kuna vojne mirovine. Ne mogu ga izručiti u BiH, gdje ga još uvijek sumnjiče za ubojstvo mladog sarajevskog navijača Vedrana Puljića.

Pročitajte i ovo Ilustracija, Miroslav Plišo Ne idu u pritvor Zaštitari swingerskog kluba pretukli sina poznatog odvjetnika, napadnuta i vozačica taksija. Pokušali i pucati na policajca, oglasio se otac Donald Trump u sudnici Svjedočio pred porotom Trump tuži svog bivšeg odvjetnika za više od 500 milijuna dolara: Nazvao ga rasistom i govorio povjerljive stvari

Upitali smo i ministra Šimonovića da li se Knezovića može izručiti susjednoj BiH, no ministar nije bio raspoložen za komentar. 'Ne kažem ništa, treba prvo vidjet papire', rekao je ukratko Šimonović. Ustupe li iz susjedne države naknadno hrvatskom pravosuđu svu potrebnu dokumentaciju, mogu tražiti i da mu ovdje sudi. Još to nisu učinili. Izostale su čak i njihove reakcije na jučerašnju Knezovićevu predaju. No, kako bi ga i sami ispitali, poslali su u Zagreb trojicu svojih policajaca, iz Sarajeva i zapadnohercegovačkog kantona. Pred njima je o ubojstvu šutio. Otkrio je gdje se dva tjedna skrivao, ali i ponovio da u bijegu nije imao pomagače. No, priči ovdje nije kraj. Balističko vještačenje dviju čestica pronađenog zrna, neslužbeni su podaci, pokazalo je da je smrtonosni metak za Puljića bio 9-milimetarski. Ali još se ne zna tko je pucao: Knezović ili policajac Dragan Vujević, kojem je on uzeo pištolj.

Eventualno suđenje čekat će kao slobodan čovjek

Knezović se jučer predao, a zatim je noć proveo u zagrebačkoj policiji. Danas je priveden pred istražnog suca. Nakon nekoliko sati razgovora pušten je da se brani sa slobode. Prema dokumentaciji koju hrvatska policija o njemu ima vezano za ubojstvo Puljića u Hrvatskoj je on slobodan čovjek. Bosna i Hercegovina može tražiti od Hrvatske da preuzme postupak protiv Knezovića, ali mora hrvatskom pravosuđu i policiji predati svu dokumentaciju koju ima protiv njega. Tek se tada može razmatrati eventualni postupak protiv Knezovića pred hrvatskim sudom.

Predao se hrvatskoj policiji jer vjeruje u naše institucije

Podsjetimo jučer se 35-godišnji Knezović predao u pratnji odvjetnika u sjedištu zagrebačke krim policije. Policajci su utvrdili njegov identitet i pokušali s njim razgovarati, no on im je odbio išta reći. Knezović je potom noć proveo u Jedinici za zadržavanje i prepratu zagrebačke policije. Zatim je temeljem raspisane međunarodne tjeralice doveden pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu.

Njegov branitelj, zagrebački odvjetnik Milenko Umičević i prije odlaska kod istražnog suca izjavio je kako će Knezović nakon razgovora kod istražnog suca izaći iz suda na Zrinjevcu kao slobodan čovjek. 'Nema nikakvog razloga da ga zadrže jer on, uz bosanskohercegovačko državljanstvo ima i hrvatsko i ne može biti izručen BiH', kazao je Umičević.

Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo i pokušaj ubojstva, uhitila je policija Federacije BiH nakon navijačkih nemira u Širokom Brijegu u kojem je ubijen Puljić. No ubrzo je pobjegao iz pritvora, zbog čega je suspendirano i smijenjeno nekoliko službenika tamošnje pravosudne policije.

>> Knezović se predao: Nisam kriv za Vedranovu smrt

Prije predaje za Novu TV je rekao da nije kriv za smrt Vedrana Puljića i da je pucao u zrak. Kazao je da se protekla dva tjedna skrivao u planinama na području Jablanice u BiH te da je lako prešao hrvatsku granicu. Tvrdi da se predao nakon što je doznao da se za ubojstvo sarajevskog navijača sumnjiči policajac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene